Kai (EXO) moet volgende week onverwachts aan legerdienst beginnen

Kai, het op één na jongste lid van EXO, zal op donderdag 11 mei starten met zijn verplichte legerdienst. Dit nieuws komt onverwacht, aangezien SM Entertainment eerder nog bekendmaakte dat EXO dit jaar een comeback zou maken met alle leden. Maar die zal er dus toch niet kunnen komen.

SM Entertainment, het agentschap van EXO en dus ook Kai, maakte eerder deze week bekend dat Kai volgende week al met zijn verplichte legerdienst zal starten. Door een foute interpretatie van de regelgeving rond het uitstel van de legerdienst werd Kai plots verplicht om zo snel mogelijk aan zijn dienstplicht te beginnen.

“Wetswijziging”

In het officiële statement over de legerdienst van Kai maakte SM Entertainment duidelijk dat dit niet het oorspronkelijke plan was. “We komen met plots nieuws over de legerdienst van Kai. Hij bereidde zich voor op de comeback van EXO, die gepland stond voor later dit jaar, maar door een recente wijziging in de wetgeving van de Military Manpower Administration wordt hij op donderdag 11 mei verwacht aan het trainingscentrum om zijn militaire basistraining aan te vatten. Daarna zal hij z’n dienst volbrengen als medewerker bij de openbare dienst (public service).”

Het agentschap geeft geen verdere informatie over het tijdstip en de exacte plaats van vertrek, waardoor Kai in alle rust aan zijn legerdienst zal kunnen starten. Later zal nog een update volgen over wat er met het album van EXO zal gebeuren.

Vijf keer uitstellen

Hoewel SM Entertainment sprak van een wijziging in de wetten rond de legerdienst, kwam de Military Manpower Administration met een statement over de werkelijke reden. “Wanneer een je de oproepingsbrief voor je militaire dienstplicht krijgt, mag je je startdatum binnen een periode van 2 jaar tijd maximum vijf keer uitstellen.”

Kai probeerde hier gebruik van te maken, maar door een uitzondering ging dat niet. “Er zijn verschillende redenen waardoor je recht krijgt op zo’n uitzondering, maar de reden ‘andere’, kan maar twee keer gebruikt worden.” Aangezien Kai dit voor de derde keer aanvroeg, werd het geweigerd en moet hij dus aan z’n legerdienst beginnen op de vooropgestelde datum, donderdag 11 mei 2023.

Kai zal op dinsdag 9 mei nog een fanmeeting houden om afscheid te nemen van zijn fans, voor hij aan z’n dienst van 21 maanden zal beginnen.

Bekijk hier de videoclip van de recente comeback van Kai, Rover:

Meer
Lees meer...