“K-pop supergroep” SuperM komt dit jaar terug

Goed nieuws voor K-popfans want de supergroep SuperM komt dit jaar terug met een nieuwe comeback. SuperM ontstond in 2019 en bestaat uit leden uit verschillende groepen van SM Entertainment. Het gaat specifiek om Taemin van SHINee, Baekhyun en Kai van EXO en Taeyang, Mark, Ten en Lucas van NCT. De laatste release van de groep dateert van september 2020, maar nu zouden ze terugkeren, al zal de timing daarbij niet makkelijk zijn.

SuperM komt terug! SM Entertainment heeft met een teaser aangekondigd dat de supergroep dit jaar met nieuw werk komt. Dit jaar keren zowel Taemin als Baekhyun terug van hun verplichte legerdienst, waarbij alle leden dus even weer actief gaan zijn en dat zullen ze vieren met een nieuwe release.

SuperM

SuperM werd in 2019 samengesteld door SM Entertainment. Voor de groep verzamelden ze leden uit verschillende bestaande groepen om zo een supergroep te vormen. De zeven leden zijn zo Taemin van SHINee, Baehyun en Kai van EXO en Taeyang, Mark, Ten en Lucas van NCT. De groep werkte in 2020 samen met Marvel en is ook te zien in de vliegtuigen van Korean Air. Op dit moment zijn Taemin en Baekhyun nog bezig met hun verplichte legerdienst. Baekhyun zal terugkeren begin februari, Taemins terugkeer staat gepland voor het begin van april.

In april zullen alle leden van de groep dus terug zijn, al zal die periode niet lang duren. Kai moet dit jaar namelijk aan z’n legerdienst beginnen. Daarnaast is Lucas al sinds augustus 2021 op hiatus. De zanger werd door ex-vriendinnen beschuldigd van overspel en zou hen ook geregeld om geld hebben gevraagd. Om die reden was Lucas ook niet te zien in de meest recente comeback van WayV. Het is niet duidelijk of hij dus wel deel zal uitmaken van de comeback van SuperM.

Er zijn ook geruchten dat SM Entertainment de bezetting van SuperM zal veranderen voor de comeback. Bij NCT gebeuren er zo geregeld verschuivingen van de groepsleden, waardoor het niet ondenkbaar is dat dit ook het geval zou zijn bij SuperM.

Bekijk hier de teaser voor SuperM 2023:

Meer
Lees meer...