Left Right
scrollTop top

K-popgroep SuperM gaat samenwerken met Marvel


SuperM K-pop
© SM Entertainment

SuperM, de nieuwste K-popgroep die bestaat uit leden van EXO, SHINee en NCT, zal samenwerken met Marvel. Dat heeft Lee Soo-Man, het hoofd van SM Entertainment laten weten. SuperM brengt op 4 oktober z’n eerste album en bijhorende single uit en brengt dat voor het eerst live tijdens een showcase in Hollywood.

Dat K-pop steeds meer z’n weg vindt naar het westen is al lang geen geheim meer. BTS breekt het ene record na het andere en verschillende K-popgroepen, zoals Blackpink en Monsta X, werkten al samen met westerse artiesten. Maar nu komt er een wel heel bijzondere samenwerking aan. Die tussen de gloednieuwe K-popgroep SuperM en Marvel, het bedrijf achter onder andere The Avengers en Spider-Man.

SuperM

Ze bestaan officieel nog niet, maar ze zijn wel enorm veelbelovend. SuperM is de nieuwe K-popboysband van SM Entertainment. Al is het woord ‘nieuw’ hier misschien niet op z’n plaats. SuperM bestaat namelijk uit een aantal veteranen van groepen van SM.

Zo is er Taemin, die al elf jaar actief is in de K-popwereld. Taemin debuteerde in 2008, toen hij amper 14 jaar oud was, als lid van SHINee. Die groep verloor eind 2017 één van z’n leden aan zelfmoord en gaat sindsdien als vierkoppige groep verder. Kai en Baekhyun zijn sinds 2012 lid van de populaire K-popgroep EXO. De laatste vier leden van SuperM, Taeyong, Mark, Lucas en Ten, zijn te vinden in de verschillende sub-units van NCT en hebben ook al enkele jaren versleten op het podium.

“The Avengers of K-pop”

Dat er nu een samenwerking tussen SuperM en Marvel komt, mag eigenlijk geen verrassing zijn. Toen SM Entertainment de supergroep aankondigde, omschreven ze deze ook al als “The Avengers of K-pop“. Hoewel iedereen dacht dat ze daarbij gewoon verwezen naar “de besten van K-pop”, zat er dus meer achter die woordkeuze.

Lee Soo-Man, de man achter SM Entertainment, onthulde op het World Knowledge Forum in Seoul, Zuid-Korea dat SuperM gaat samenwerken met het bedrijf achter The Avengers, Marvel. “Beginnend met SuperM, plannen we een samenwerking met Marvel. Ik weet niet zeker hoe die samenwerking zal werken, maar we zullen een verhaal maken met SuperM en het Marvel-verhaal. We zullen een nummer maken dat iedereen kan meezingen.”

Eerdere samenwerkingen

Het is niet de eerste keer dat Marvel samenwerkt met een K-popgroep. Eerder werkte SM Entertainment al eens samen met Marvel, toen ging het om een samenwerking met EXO-CBX, een sub-unit van EXO waar ook Baekhyun deel van uitmaakte. Voor hem wordt het dus al de tweede samenwerking met Marvel.

Deze samenwerking gebeurde in april dit jaar. Het ging toen over gedeelde merchandise van de K-popgroep met elementen van Marvel. Wat de samenwerking met SuperM precies zal inhouden, is nog niet geweten. Maar fans van K-pop en Marvel hebben bij deze iets om naar uit te kijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…