Voormalige K-popster Kris Wu veroordeeld tot 13 jaar cel voor verkrachting

De Chinees-Canadese zanger, model en acteur Kris Wu (32) is door de rechtbank van Beijing veroordeeld tot een celstaf van 13 jaar. Wu werd beschuldigd van verkrachting door maar liefst 24 vrouwen, waarvan verschillende minderjarig waren op het moment van de feiten.

Kris Wu, die van 2012 tot 2014 deel uitmaakte van EXO-M, gaat voor 13 jaar achter de tralies. Wu werd door maar liefst 24 jonge vrouwen beschuldigd van verkrachting. Drie van hen trokken naar de rechter en haalden hun gelijk.

Beschuldigingen

In juli 2021 kwamen de eerste beschuldigingen aan het licht tegen Kris Wu. Kris Wu (Chinese naam Wu Yi Fan) werd door de 19-jarige studente Du Meizhu beschuldigd van seksueel misbruik. Ze ontmoette Kris Wu toen ze 17 jaar oud was. Hij nodigde haar uit naar een feestje in zijn huis, waar ze gedwongen werd om alcohol te drinken. Ze herinnert zich niets van de avond, maar werd de volgende ochtend wakker in zijn bed. 

Du vertelde dat er zeven andere jonge vrouwen verteld hadden hoe Kris Wu hen jobs en andere kansen beloofde in ruil voor seks. Volgens Du waren verschillende van die vrouwen minderjarig. Na Du volgden nog 24 vrouwen met gelijkaardige verhalen over Wu. 

13 jaar cel

Vandaag oordeelde de rechtbank in Beijing dat Wu een celstraf van 11 jaar en 6 maanden krijgt voor de verkrachting van drie vrouwen, waaronder Du. De rechtbank oordeelde dat de meisjes te dronken waren om tegen Wu in te gaan dus dat ze onmogelijk hun toestemming konden geven.

Daarnaast kreeg Wu ook een bijkomende straf van één jaar en 10 maanden voor het “verzamelen van mensen om aan overspel te doen”. Het gaat daarbij om een incident waarbij Wu een orgie regelde bij hem thuis. Wanneer Wu zijn straf heeft uitgezeten, zal hij ook gedeporteerd worden uit China.

EXO

Kris Wu startte zijn carrière in 2012 als lid van EXO-M, de Chinese tak van de populaire K-popgroep EXO. Twee jaar later verliet hij de groep en klaagde hij het agentschap SM Entertainment aan. Volgens hem “zag het agentschap hem als een machine of een object in plaats van een entertainer”.

Nadat hij EXO verliet, werkte Wu aan een solocarrière. Hij maakte in z’n eentje muziek, maar begon ook met acteren en modellenwerk. Zo maakte hij zijn Hollywooddebuut in 2017 in de film XXX: Return of Xander Cage. Wu groeide uiteindelijk uit tot een van de populairste sterren in China.

Meer
Lees meer...