‘Expeditie Robinson’ 2020: alles wat we al weten over het nieuwe seizoen

Volgende week donderdag is het zover: dan komt Expeditie Robinson terug op de televisie. De makers van de ultieme survivalwedstrijd zijn teruggegaan naar het concept waar het allemaal mee begon: acht Belgen en acht Nederlanders op een onbewoond eiland die strijden om de titel van “Robinson”.

Expeditie Robinson komt er bijna aan. Op 23 januari om precies te zijn. Vanaf dan krijgen we te zien hoe acht dappere Vlamingen de strijd aangaan met acht even moedige Nederlanders.

De kandidaten

De Vlaamse kandidaten zijn al even bekend, ook al gaat het om onbekende mensen. De jongste van de bende, Farah, is 27. De oudste in het gezelschap, Liesbet, is 45. Met Natassia (27), Niels (29), Thomas (31), Ruth (33), Koen (37) en Kevin (38) is het lijstje compleet.

Expeditie Robinson 2020 Kandidaten
Boven: Farah – Koen – Ruth – Thomas. Onder: Kevin – Liesbet – Niels – Natassia. Foto’s: VIER

Ook langs de Nederlandse kant zijn er acht kandidaten. Daar is Dennis met z’n 26 lentes de jongste. Het gat met de oudste kandidaat is bij de Nederlanders iéts groter, want Herman mocht al 48 kaarsjes uitblazen. We kunnen het korte lijstje aanvullen met Aisha (28), Anouk (30), Nelleke (31), Eva (32), Elroy (32) en Jorik (42).

Expeditie Robinson Kandidaten NL
Boven: Jorik – Eva – Elroy – Aisha. Onder: Nelleke – Anouk – Dennis – Herman. Foto’s: VIER

België vs. Nederland

De makers van Expeditie Robinson zijn teruggekeerd naar de beginjaren van de ultieme survivalwedstrijd. Toen was het ook al het geval dat de kandidaten een combinatie van Belgen en Nederlanders waren. Vorig seizoen was dat niet zo, en moesten alleen Vlamingen op het onbewoond eiland zien te overleven.

Eerste échte trailer

Eind vorig jaar kregen we al te horen dat Expeditie Robinson terug zou keren. VIER loste toen ook een teaser, maar daar was behalve helderblauw water, groene natuur en een aap niet veel uit op te maken. Die elementen zijn er namelijk elke editie opnieuw.

https://www.instagram.com/p/B6K6fo5FfGt/?utm_source=ig_web_copy_link

Maar begin deze week kregen we ook een échte trailer. VIER geeft ons – naast de foto’s hierboven – voor het eerst een zicht op de kandidaten en hun gevoelens over het spel. We krijgen zelfs een sneak peak op verschillende proeven uit het komende seizoen.

Of de Belgen uiteindelijk sterker blijken dan de Nederlanders, en wie op het einde met de overwinning aan de haal gaat, blijft voorlopig nog een groot geheim. Vanaf 23 januari barst de strijd los.

Meer
Lees meer...