Acteur Ezra Miller krijgt na arrestatie nu ook mogelijk een tijdelijk contactverbod opgelegd

De juridische problemen van de Fantastic Beasts-ster Ezra Miller lijken nog niet gedaan te zijn. Nadat die het afgelopen weekend werd gearresteerd in een karaokebar in Hawaï, zou Miller nu mogelijk ook een contactverbod aan zijn voeten hebben. Een Hawaïaans echtpaar diende namelijk gisteren een klacht tegen de acteur in.

De 29-jarige Ezra Miller werd voorbije zondagavond gearresteerd in Hawaï voor wangedrag en intimidatie. Die zou namelijk een vrouw in een karaokebar hebben uitgescholden en ook een man die daar darts aan het spelen was, hebben geslagen. Dat blijkt uit een verslag van de lokale politie. De acteur werd echter snel weer vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 500 dollar (452,35 euro). Nu dienden twee locals dinsdag een verzoek in voor een tijdelijk contactverbod tegen de ster.

Contactverbod

Een Hawaïaans echtpaar diende deze week een verzoek in bij de lokale rechtbank voor een tijdelijk contactverbod tegen acteur Ezra Miller. In een gerechtelijk document verkregen door People wordt namelijk beweerd dat Miller hen heeft lastiggevallen en zelfs bedreigd.

De klacht zegt dat de acteur “de slaapkamer van de indiener(s) binnenstormde en het vermeende mannelijke slachtoffer bedreigde door te zeggen: ‘Ik zal jou en je slet van een vrouw begraven’.” Verder staat in het document, dat dinsdag ook door beide indieners is ondertekend, dat Miller enkele persoonlijke bezittingen van de vermeende slachtoffers heeft gestolen. Dat zouden een sociale zekerheidskaart, portemonnee, paspoort, rijbewijs en bankkaarten zijn.

Het vermeldt nog dat “tenzij het onrechtmatige gedrag van de verweerder(s) wordt gestopt of voorkomen door een bevel van de rechtbank, de indiener(s) aanzienlijke emotionele schade zal/zullen lijden.”

Miller verbleef naar verluidt in het huis van het echtpaar terwijl die in Hawaï was, meldt Radar. Die zou hen hebben ontmoet op een lokale markt. Bronnen vertelden de website nog dat het echtpaar de borgsom van Miller betaalde en hen ophaalde na hun arrestatie in de karaokebar. Het was daarna dat de acteur het huis van het koppel binnenstormde, volgens Radar. Omdat de zaak nog een lopend onderzoek blijft, heeft het Hawaï Police Department geen verdere updates gedeeld. Ook van Miller zelf, noch van hun vertegenwoordigers is er een reactie gekomen.

Ezra Miller

Miller is heel binnenkort te zien in de nieuwe film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, die vanaf 5 april in ons land uitkomt. De ster kruipt daar opnieuw in de rol van Credence Barebone/Aurelius Dumbledore.

Daarnaast zullen we de acteur ook terug in de schoenen zien stappen van Barry Allen aka de superheld The Flash. Die krijgt namelijk in 2023 zijn eigen grote bioscoopfilm. Miller speelde de rol van The Flash voor het eerst in de film Batman v Superman: Dawn of Justice in 2016. Later dat jaar keerde die terug in dezelfde rol voor Suicide Squad en in 2017 voor Justice League en de reeks Arrow. Meest recent zagen we het personage verschijnen in de HBO Max-serie Peacemaker met John Cena in de hoofdrol.

Meer
Lees meer...