‘F1’ met Brad Pitt krijgt eindelijk releasedatum

Nog elf maanden moeten we wachten op F1. De langverwachte en zeer dure film van Brad Pitt verschijnt namelijk op 25 juni 2025 in de cinema in ons land. De film is momenteel bezig met opnames op het racecircuit van Spa-Francorchamps.

Regisseur Joseph Kosinski maakte in 2022 de film Top Gun: Maverick en scoorde zo de meest succesvolle film van het jaar. Volgende zomer is hij terug met een nieuwe blockbuster. Daarbij rekent hij deze keer niet op Tom Cruise, maar wel op Brad Pitt.

Formule 1

Er wordt al lang gepraat over de Formule 1-film van Brad Pitt, die aanvankelijk Apex ging heten, maar later hernoemd werd naar simpelweg F1. Door de coronacrisis en stakingen in Hollywood liep het project meermaals vertraging op. Momenteel is de film nog volop bezig met reshoots tijdens heel wat echte Formule 1-races. Dat is onder andere het geval in ons land, want de filmploeg streek deze week neer in Spa-Francorchamps.

In F1 speelt Pitt een voormalige Formule 1-piloot Sonny Hayes die terugkeert bij het fictieve team APXGP. Zijn ploegmaat bij dat team is Joshua ‘Noah’ Pearce, gespeeld door Damson Idris (Snowfall).

Verder is er over het verhaal van F1 nog niet veel geweten. Wel weten we dat de film is er is gekomen in samenwerking met de Formule 1. Daardoor zullen heel wat echte rijders te zien zijn en zullen er in F1 ook feiten zitten die echt gebeurd zijn. Er wordt tijdens verschillende raceweekends gefilmd. Beelden tijdens die races zullen gemaakt worden in IMAX. Al deze zaken zorgen ervoor dat F1 een budget heeft van bijna 300 miljoen dollar (277 miljoen euro).

Cast

Naast Brad Pitt en Damson Idris bestaat de cast verder nog uit onder andere Kerry Condon (Better Call Saul), Tobias Menzies (Game of Thrones), Sarah Niles (Ted Lasso), Javier Bardem (No Country for Old Men), Kim Bodnia (Killing Eve), Shea Whigham (Fast & Furious), Joseph Balderrama (Heartstopper), Samson Kayo (Our Flag Means Death) en Callie Cooke (The Stranger). Hans Zimmer zorgt voor de muziek.

F1 is vanaf woensdag 25 juni 2025 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...