Facebook-posts opslaan om later te lezen? Zo simpel is het

Iedereen maakt het weleens mee: je ziet een interessante link op Facebook, maar je hebt op dat moment geen tijd of sukkelt met een vreselijke internetverbinding. En ja, dan is de kans groot dat je dat interessante artikel of filmpje gewoon vergeet. Maar dat hoeft niet zo te zijn, want wist je dat je ook Facebook-posts kunt opslaan om later te lezen? En dat dat enorm simpel is?

Je kan elke post opslaan waar een link in zit, zowel naar video’s, foto’s, muziek, events, plaatsen, en ga zo maar door. Het enige wat je moet doen, is op het pijltje klikken rechtsboven de post die je wil bewaren. Daar krijg je verschillende opties.

Eén daarvan is de naam van het artikel + opslaan. Daar klik je op.

Facebook
Om later je opgeslagen post te bekijken, ga je gewoon naar je homepagina van Facebook. Links bovenaan zie je – onder nieuwsoverzicht, berichten en evenementen – een tab met je opgeslagen stukken (zie foto hiernaast). Je kan ook gewoon surfen naar: http://www.facebook.com/saved, dan kom je op dezelfde pagina terecht.
Facebook

Opgeslagen

Op die pagina krijg je dan een overzicht van alle stukken die je opgeslagen hebt. Je kan die stukken ook selecteren op basis van type (links, video’s, plaatsen, …).
Facebook

App

Hetzelfde gaat trouwens ook via de app van Facebook: gewoon op het pijltje van de post klikken, en voor opslaan kiezen. Om je opgeslagen posts mobiel te raadplegen, kies je voor het tabblad ‘meer’ bovenaan je scherm. Ook daar vind je dan de opgeslagen artikels, die je eveneens kan filteren op type.

Archiveren

Nadat je de post gelezen hebt, kan je bij het overzicht van opgeslagen items gewoon op het kruisje van de link in kwestie klikken. Dan wordt de post verzet naar je archief. Als je iets voorgoed wil verwijderen, moet je naar het tabblad archief. Daar klik je op de drie puntjes naast ‘delen’, en kies je voor ‘verwijderen’.

Facebook
Easy peasy én vreselijk handig. Dank u, Facebook!Bron: Mashable
Meer
Lees meer...