Facebook-gebruikers zien honderden berichten aan celebrity’s na glitch in app

Facebook-gebruikers zijn deze ochtend opgeschrikt door een bizarre glitch in de app. De tijdlijn stond namelijk vol met berichten van willekeurige mensen aan celebrity’s. Ondertussen is het probleem opgelost, maar toch maakten heel wat mensen van het probleem gebruik om hun lijst met paginalikes aan te pakken.

Wie vannacht of deze ochtend rustig door Facebook wou scrollen, was eraan voor de moeite. De hele ochtend was er namelijk een probleem met de app, waardoor de tijdlijn zich niet aanpaste aan de interesses van de gebruikers. Sterker nog, hij stond vol met berichten van onbekende mensen aan celebrity’s. Meta, het bedrijf achter Facebook, pakte het probleem ondertussen aan.

Storing

Een man die aan Vin Diesel vertelt dat hij een nieuwe tv heeft gekocht of een vrouw die Lionel Messi wil spreken, je kon het deze ochtend allemaal zien op je Facebook-tijdlijn. Voor even was die namelijk volledig omgetoverd tot een soort van fanpagina. Door een glitch in de app liet Facebook namelijk alle prikbordberichtjes aan je gelikete pagina’s zien.

Het probleem werd door verschillende gebruikers opgemerkt en aangegeven via AlleStoringen. In België ging het over 632 meldingen, terwijl het in de Verenigde Staten opliep tot 2.870. Via de hashtags #FacebookDown en #FacebookHacked werden er dan weer verschillende voorbeelden gedeeld. Zo was te zien hoe vooral geverifieerde pagina’s, zoals die van sporters, zangers en acteurs, op de tijdlijn verschenen.

Reacties

Sommige gebruikers maakten van de gebeurtenis alvast gebruik om enkele celebritypagina’s te ontvolgen. Anderen gebruikten de glitch dan weer voor wat extra aandacht voor hun goede doel of gingen met opzet nutteloze berichtjes posten bij bekende mensen.

Facebook heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval, maar toch lijkt het probleem ondertussen opgelost.

Meer
Lees meer...