Left Right
scrollTop top

‘Fall Guys: Ultimate Knockout’ stijgt in populariteit: wat is de game?


Fall Guys: Ultimate Knockout
© Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys: Ultimate Knockout is sinds de releasedatum, 4 augustus 2020, enorm gestegen in populariteit. De recensies op distributieplatform Steam zijn heel erg positief. Maar wat houdt de game nu eigenlijk in?

Het spel is een grootschalige multiplayer party game. Je kan met maximum 60 spelers deelnemen in één spel. Fall Guys is ontwikkeld door Mediatonic en uitgebracht door Devolver Digital. Het spel is beschikbaar voor PlayStation 4 en pc, maar voorlopig is de game enkel beschikbaar voor Windows 10 64bit.

Mislukkingen

Het doel van het spel is om als laatste over te blijven, dan word je tot winnaar gekroond. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het spel is een chaotische mix van ontwijken en doorgaan. “Fall Guys: Ultimate Knockout gooit hordes deelnemers online samen in een gekke sprint, waarbij elke ronde een escalerende chaos is, totdat er één winnaar overblijft!”, staat er op Steam te lezen. 

In de game vecht je tegen medespelers en vreemde obstakels. Steam waarschuwt ook voor mislukkingen. “Laat je waardigheid achter en bereid je voor op een hilarische mislukking in je zoektocht naar de kroon!” De obstakels bestaan uit wilde hindernisbanen en ongewone uitdagingen. 

Valsspelers

Je hebt twee versies in het spel: competitief en coöperatief. Bij competitief is het ieder voor zich. Maar als je kiest om coöperatief te spelen, dan speel je als team en wordt iedereen uit het verliezende team geëlimineerd. Ook toekijken is heel amusant. Je kan je medespelers zien sukkelen onderweg. En zelf kan je ook verschillende outfits en accessoires kopen om je personage zo leuk en funky mogelijk te maken. “Je kan mensen knuffelen”, schreef een speler als recensie. 

“Het is zo’n geweldig spel. Veel plezier gehad tijdens het spelen, MAAR je moet zo snel mogelijk van de valsspelers af!”, schreef een andere gebruiker. Maar het probleem met valsspelers is ondertussen al opgelost. “We hebben Epic’s Easy Anti-Cheat geïmplementeerd om spelers te bestrijden met tools die in het spel aansluiten om hacks toe te passen op onze nietsvermoedende Fall Guys”, schreef de ontwikkelaar vorige week op de website.

Easy Anti-Cheat wordt gebruikt door de beste in de branche en betekent dat onze jelly beans de allerbeste bescherming krijgen tegen de slechte eieren die ze willen uitbuiten.” Je kan Fall Guys: Ultimate Knockout kopen voor PlayStation 4 en als computerversie op Steam. Beide versies van het spel kosten 19,99 euro.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170