‘Familie’: Leen Van den Bossche keert onverwachts terug

Het zijn spannende tijden voor kijkers van Familie. Daar keerde recent nog maar Bert Van den Bossche terug, maar nu is het alweer tijd voor een andere terugkeer. Deze keer is het Leen Van den Bossche, nog altijd gespeeld door Cathérine Kools, die onverwachts opduikt in de Jan & Alleman.

De seizoensfinale van Familie komt eraan en dus wordt de spanning opgedreven. Dat gebeurde begin deze week al met de onthulling dat het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) niemand minder is dan Bert Van den Bossche.

Leen Van den Bossche

Eén week later is het echter al tijd voor een andere comeback. Maandag 27 mei maakt Leen Van den Bossche namelijk opnieuw haar intrede in Familie. Zij zal onverwachts opduiken in de Jan & Alleman, het café van haar vader Jan (Jef De Smedt). Dat zorgt alvast voor heel emotionele momenten.

Leen Van den Bossche verdween in 2018 uit Familie. Het personage trok toen naar Afrika, samen met haar partner Faroud en zoontje Arthur. Nu is ze terug om binnenkort ook aanwezig te zijn op de reünie die Mieke aan het plannen is. In tussentijd trekt ze in in hotel papa. Of Leen definitief terug is en of er iets is gebeurd in Afrika met haar gezin, is voorlopig nog onduidelijk.

Cathérine Kools

“Tijd vliegt als je bezig bent met dingen die je graag doet. Leen heeft beslist om terug te komen en dat kwam mij goed uit. Net als haar leven is ook dat van mij serieus veranderd”, zegt actrice Cathérine Kools over haar terugkeer. “Ik ben aan zee gaan wonen, zij in Afrika. Ik heb een boek geschreven Absolute Aanrader Alcoholvrij. Leen heeft ondertussen ook hard aan zichzelf gewerkt. De dingen in de ogen durven kijken, ze zien zoals ze zijn, je eigen waarheid uitspreken, dat hebben we gemeen.”

“Nu komt Leen terug met een nieuwe mindset en een frisse kijk. Zowel voor haar als voor mij is het fijn om iedereen terug te zien. Het filmen op de set voelde als gisteren. Thuiskomen, weliswaar in een nieuwe thuis, want ook de set is van locatie verhuisd”, besluit Cathérine Kools aan de vooravond van haar comeback.

Meer
Lees meer...