Drama in ‘Familie’: Opperschurk keert terug

Wat velen dachten, is zojuist bevestigd. Bert Van den Bossche is terug in Familie en lijkt zijn masterplan tegen de familie een versnelling hoger te schakelen. Hij is al verantwoordelijk voor de moord op twee leden van de familie en deed enkele weken geleden ook een poging om een derde te vermoorden.

Al wekenlang wordt er bij de Familie-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Daar kwam deze avond eindelijk een antwoord op. In de aflevering raakte bekend dat het om Bert Van den Bossche gaat die in Zuid-Afrika plastische chirurgie onderging.

Bert Van den Bossche

Echte fans van Familie hebben de voorbije decennia al heel wat slechteriken de revue zien passeren. Toch zijn er maar een paar die ook écht blijven hangen. Denk maar aan Xavier Latour, Didier De Kunst of Simon. Maar ook Bert Van den Bossche maakt deel uit van dat lijstje.

Bert Van den Bossche is een kleinzoon van Pierre Van den Bossche, maar niet van de bomma. Om die reden was hij al sinds het begin een beetje “een bastaardkind” binnen de familie. Iets wat hij nooit echt heeft kunnen verkroppen. Doorheen de jaren was hij vaker bezig met illegale zaken en wilde hij wraak nemen op zijn volledige familie. Daarvoor kwam hij in de gevangenis terecht, waarna hij na een ontsnapping richting Azië trok.

Terugkeer

De laatste maanden trok het nieuwe personage Joris heel wat aandacht. Joris is zich in no time aan het opwerken tot rechterhand van Lars (Kürt Rogiers) bij Wolff & Bos en iedereen lijkt hem enorm te waarderen. Maar bij de kijker verloopt dat toch anders. Zij zijn, samen met Hanne (Margot Hallemans) de enigen die zich vragen stelden rond het personage.

De fans kregen zojuist gelijk. In de aflevering van vanavond was namelijk te zien hoe Joris zijn medisch rapport inkeek en met een plastisch chirurg in Zuid-Afrika belde. Dat was een verwijzing naar het Familie-boek rond Bert dat in 2021 verscheen. Daarin stond al te lezen dat Bert plastische chirurgie overwoog om wraak te nemen op de Van den Bossches. Vanavond kreeg de kijker beelden te zien van hoe Bert in Zuid-Afrika een nieuw gezicht kreeg en Joris werd.

Bekijk de beelden hier:

Meer
Lees meer...