‘Familie’: Spannende seizoensfinale eindigt met verrassende onthulling en mysterieuze flashforward

In Familie op VTM was het vrijdag tijd voor de seizoensfinale. Daarin draaide alles uiteraard rond de wraakplannen van Joris aka Bert. Die plannen verliepen uiteindelijk niet helemaal zoals gepland, al dreigt er toch nog iemand te sterven. In een vooruitblik naar de midseizoensfinal zagen we namelijk toch een ontploffing en een mogelijk slachtoffer.

De grote familiereünie was de ideale gelegenheid voor Joris, die eigen Bert Van den Bossche is, om eindelijk wraak te nemen op de Van den Bossches. Op dat feest was namelijk zo goed als iedereen aanwezig, zelfs enkele teruggekeerde personages.

Mieke

In een grote dramatische speech aan de feesttafel wou Joris zijn echter identiteit bekendmaken. Tijdens die speech hield hij voortdurend zijn vinger aan de knop van zijn bom, klaar om ze toen afgaan. Die plannen werden echter verstoord toen Louise (Charlotte Sieben) ineens binnen kwam. Kort daarvoor had Bert namelijk bekendgemaakt dat Louise zijn dochter is. Zij was het resultaat van een slippertje van Trudy (Silvia Claes), die zo Peter (Gunther Levi) had bedrogen.

In plaats van zijn bom daar te laten ontploffen besloot Bert dan maar om Mieke (Caroline Maes) halsoverkop ten huwelijk te vragen. Daarna ging het beeld in een flashforward naar 3 januari 2025, het moment van de midseizoensfinale. In dat korte fragment horen we een ontploffing en zien we een bebloede Mieke, in trouwkleed, neerstorten.

Zal Bert zijn plannen dan toch uitvoeren met zes maanden vertraging en dat op zijn eigen huwelijk? We zullen nog even moeten wachten op antwoorden op alle vragen.

Bekijk hier het spannende slot van Familie:

Meer
Lees meer...