‘Familie’: Dit kan je verwachten van de eerste week van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van Familie staat voor de deur. Daarin zal het uiteraard nog steeds draaien rond Joris aka Bart die zijn wraakplannen nog niet helemaal heeft opgeborgen, maar tegelijkertijd dreigt ontmaskerd te worden.

Het vorige seizoen van Familie eindigde eind juni met grote familiereünie. Dat was de ideale gelegenheid voor Joris, die eigenlijk Bert Van den Bossche is, om eindelijk wraak te nemen op de Van den Bossches. Op dat feest was namelijk zo goed als iedereen aanwezig, zelfs enkele teruggekeerde personages.

Joris stond op het punt om zijn ware identiteit te onthullen tijdens een grootse, dramatische toespraak aan de feesttafel. Terwijl hij sprak, hield hij zijn vinger constant op de knop van een bom, klaar om die op elk moment te laten ontploffen. Maar op het laatste moment koos hij voor een andere weg en vroeg hij impulsief Mieke (Caroline Maes) ten huwelijk. De seizoensfinale eindigde met een vooruitblik naar 3 januari 2025, de datum van de midseizoensfinale. In dat korte fragment horen we een explosie en zien we Mieke, in een trouwjurk en onder het bloed, neervallen.

Wordt Joris ontmaskerd?

Hoewel Joris zijn wraak heeft uitgesteld, heeft hij zijn plannen zeker niet opgegeven. De vraag blijft echter hoe lang hij zijn ware identiteit nog verborgen kan houden.

In het nieuw seizoen gaan we terug naar de feesttafel, waar de sfeer uitgelaten is na de huwelijksaanzoek van Joris. Op dat moment komt zijn buurvrouw echter binnen omdat het huis van Joris onder water gelopen is. Kan hij op tijd thuis raken, of zal het lijk van Leen (Cathérine Kools) gevonden worden in zijn badkamer.

Verrassend nieuws

Ook voor Cédric (Yanni Bourguignon) verandert de sfeer abrupt wanneer hij onverwacht bezoek krijgt van Jill (Britt Das). Zij wil praten en laat daarbij een verrassend nieuwtje vallen.

En dan is er nog Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Zij bleek zwanger te zijn van Lars (Kürt Rogiers), maar haar vader Benny (Roel Vanderstukken) luisterde stiekem mee toen ze hem het nieuws wilde vertellen.

Nieuwkomers

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Familie zien we ook de terugkeer van Yoko (Cyra Gwynth), die weer verschijnt in de Jan & Alleman. Daarnaast maken de kijkers kennis met een nieuw personage: Karl, gespeeld door Benjamin Opdebeeck. Karl is een ex-vriend van Zjef (Jan Van den Bosch) en duikt onverwacht op in de Foodbar. Deze ontmoeting brengt Zjef compleet uit balans en zal voor veel emoties zorgen.

Familie is vanaf maandag 26 augustus iedere weekdag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...