Fans Lewis Capaldi vallen in wanneer zanger last krijgt van tics tijdens optreden

Dinsdagavond trad Lewis Capaldi op in Frankfurt in Duitsland. Tijdens het nummer Someone You Loved kreeg hij last van tics door het syndroom van Gilles de la Tourette. De aanwezige fans zongen het nummer verder in zijn plaats wat voor een ontroerend moment zorgde.

De Schotse zanger Lewis Capaldi is momenteel bezig met zijn wereldtournee, waarmee hij op donderdag 23 februari ook in Antwerpen stond. Tijdens zijn concert in Frankfurt eerder deze week kreeg Lewis Capaldi last van hevige tics. Daardoor kon hij z’n nummer Someone You Loved nieten z’n eentje afmaken, maar z’n fans schoten hem te hulp.

Tics

Lewis Capaldi is altijd heel open geweest over het feit dat hij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij kreeg de diagnose vorig jaar, maar naar eigen zeggen lijdt hij er al z’n hele leven aan. “Eindelijk heb ik een verklaring voor de schoudertics die ik al sinds 2018 opmerk bij mezelf in interviews. Het ergste is dat ik ze krijg wanneer ik enthousiast ben, wanneer ik gestresseerd ben of wanneer ik blij ben. Het gebeurt de hele tijd. Sommige dagen doen ze meer pijn en op andere dagen minder”, vertelde hij toen in een Instagram Live.

Tijdens een concert in Belfast liet hij vorige maand nog weten aan de fans dat hij mogelijk tics zou krijgen, maar dat fans zich daar geen zorgen over moesten maken. Maar tijdens het concert in Frankfurt op dinsdag kreeg hij veel last van tics.

Fans

De tics werden erger tijdens de brug van Lewis Capaldi’s populaire nummer Someone You Loved, waardoor hij het laatste refrein niet kon zingen. Zijn fans maakten het nummer af en zorgden zo voor een ontroerend moment terwijl ze als één stem het laatste refrein zongen.

Het fragment werd gedeeld op TikTok en ging daar viraal. Zo werd de video, die gedeeld werd door TikTokker @katharina.shry, al meer dan 20 miljoen keer bekeken. In de comments regent het ontroerde reacties van mensen die trots zijn op de snelle en mooie reactie van de fans.

Bekijk het fragment hier op TikTok:

@katharina.shry we support you!! @Lewis Capaldi #konzert #frankfurt #lewiscapalditour #foryou #fyp ♬ Originalton – ?
Meer
Lees meer...