Lewis Capaldi is “te lui” om nieuw album te maken

Dat zanger Lewis Capaldi niet bang is van een beetje eerlijkheid, dat weten fans al langer. De Schotse zanger staat bekend om zijn vaak legendarische uitspraken tijdens interviews en concerten. Daarin is hij vaak zelfrelativerend en goudeerlijk. Tijdens een van zijn meest recente optredens deed Capaldi zijn status dan ook nog eens alle eer aan.

Niet veel zangers zijn zo ‘gewoon’ als Lewis Capaldi. De Schot brak in 2018 door met zijn hit Someone You Loved en stond kort daarna ook nog met songs als Before You Go en Hold Me While You Wait in de hitlijsten. In 2019 kwam Capaldi met een eerste album Divinely Uninspired to a Hellish Extent, maar sindsdien is de zanger nog steeds niet aan een tweede album bezig. De reden daarvoor is nu bekend.

Geen nieuwe muziek

Het is ondertussen al drie jaar geleden dat zanger Lewis Capaldi nog een nieuw album uitbracht. Maar toch is hij deze zomer op verschillende festivals te zien. Zo stond hij eind juni nog op de wei van Rock Werchter, net voor Metallica. Maar tijdens die optredens hoorden fans dus geen nieuwe muziek. Tijdens een recent optreden tijdens het festival Latitude 2022 (via BBC), liet de zanger nu weten waarom.

Volgens Capaldi zelf komt zijn populariteit nog steeds door zijn sex appeal, maar in 2019 overtuigde hij de hele wereld met zijn debuutalbum Divinely Uninspired to a Hellish Extent. Dat album staat dus deze zomer nog steeds centraal, door gebrek aan nieuwe muziek. “Ik heb vorig jaar heel veel concerten verzet omdat ik mijn tweede album wou afwerken”, klonk het tijdens zijn concert op Latitude. “En ik had het moeten doen, maar ik ben gewoon te lui.”

Nadat de Schot zijn set, met vooral oude nummers en één cover, had afgewerkt, was er nog plek voor een beetje zelfspot. “Ik ben blij dat jullie het fijn vonden, want dit is echt alles wat ik heb”, riep hij nog door de microfoon.

Meer
Lees meer...