Lewis Capaldi heeft nieuwe muziek en imiteert Wham! in videoclip

Het is zover! Zanger Lewis Capaldi heeft eindelijk nieuwe muziek. Deze zomer stond de Schot nog zonder nieuwe liedjes op verschillende festivals. Toen vertelde hij aan het publiek dat hij “te lui was om eraan te werken”, maar nu heeft de zanger toch de energie gevonden. Vorige week kwam zijn nieuwe single Forget Me uit en de videoclip is alvast een groot succes.

Wie Lewis Capaldi een beetje kent, weet dat de zanger houdt van een beetje controverse. Niet in de negatieve zin van het woord, maar wel door eerlijk te zijn met zijn publiek. Deze zomer liet hij namelijk tijdens een optreden weten dat hij “te lui” was om zijn nieuw album af te werken. Maar dat nieuw album lijkt er nu dus toch aan te komen. In zijn eerste videoclip scoort de Schotse zanger alvast meteen door zijn zelfspot.

Forget Me

Niet veel zangers zijn zo ‘gewoon’ als Lewis Capaldi. De Schot brak in 2018 door met zijn hit Someone You Loved en stond kort daarna ook nog met songs als Before You Go en Hold Me While You Wait in de hitlijsten. In 2019 kwam Capaldi met een eerste album ‘Divinely Uninspired to a Hellish Extent’. Daarna was het stil rond de zanger, al bleef hij wel elke zomer optreden op grote en kleine festivals.

Begin deze maand kwam hij eindelijk met iets nieuws op de proppen. Vorige week verscheen de single Forget Me. Daarin zingt hij over een stukgelopen relatie. Bij de single hoort ook een videoclip en het is juist die video die op sociale media heel wat aandacht krijgt. De clip is namelijk volledig gebaseerd op de videoclip van Club Tropicana van de groep Wham!.

Tweede album

En zoals we gewoon zijn van Lewis Capaldi, neemt hij de clip niet al te serieus. Zo is hij in onderbroek te zien aan de zwembadrand en staat hij al zingend onder de douche. Naast Forget Me zou de Schot ook druk bezig zijn aan de release van een tweede album. Op Instagram heeft hij alvast al z’n posts verwijderd, dat is iets wat artiesten wel vaker doen als er een nieuw project aankomt.

Bekijk de vergelijking tussen Capaldi’s en Wham!’s video hier:

@georgemichaelofficial We thought @lewiscapaldi’s new video looked familiar ? #Wham!’s iconic video for #ClubTropicana has been recreated in 2022?#ForgetMe ♬ Club Tropicana – Wham!

Bekijk de volledige videoclip van Forget Me hier:

Meer
Lees meer...