Dit is de populairste kerstsong aller tijden

Last Christmas van Wham! is uitgeroepen tot de meest populaire kerstsong aller tijden. Dat blijkt alvast uit een verkiezing van de Nederlandse radiozender Sky Radio. De kerstklassieker uit 1984 haalde het voor All I Want For Christmas van Mariah Carey en Driving Home For Christmas van Chris Rea.

Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day, you gave it away / This year, to save me from tears /
I’ll give it to someone special.
” … Het zijn woorden die iedereen zonder enige moeite kan meezingen. Zelfs 37 jaar nadat George Michael het nummer Last Christmas schreef voor zijn groep Wham! heeft deze klassieker nog niets aan populariteit ingeboet. Nochtans was Last Christmas in 1984 niet eens de populairste kerstsong van dat jaar. Wham! moest toen de nummer 1-positie in de hitlijsten namelijk laten aan Do They Know It’s Christmas? van Band Aid.

Last Christmas klopt Mariah Carey

Door de jaren heen heeft Last Christmas echter steeds meer aan populariteit gewonnen en groeide het uit tot een echte klassieker. Het nummer is dan ook al tientallen keren gecoverd en in 2019 is er zelfs een kerstfilm gemaakt met dezelfde naam en muziek van George Michael. Deze film – te zien op Netflix – heeft onder andere Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson en Michelle Yeoh in de cast.

Bij de verkiezing van de Sky Xmas Top 50 voor de Nederlandse radiozender Sky Radio prijkt Last Christmas van Wham! dan ook helemaal bovenaan. Het nummer haalde het voor een andere échte kerstklassieker: All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey.

Ed Sheeran en Elton John hoogste nieuwkomers

Op plaats drie vinden we Driving Home For Christmas van Chris Rea terug, en nog één plaatsje lager staat It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas van Michael Bublé. De vijfde plaats in de ranking leverde een verrassende nieuwkomer op. De nieuwe kersthit Merry Christmas van Ed Sheeran en Elton John wist namelijk die plaats te veroveren en is zo meteen ook de hoogste nieuwkomer in de Sky Xmas Top 50.

Luister hier naar Last Christmas van Wham!

Meer
Lees meer...