Zoveel verdient Mariah Carey ieder jaar opnieuw dankzij ‘All I Want For Christmas Is You’

De kerstperiode komt eraan en dus is het weer tijd voor dé bekendste kersthit aller tijden: All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. Het nummer is al 27 jaar oud, maar blijft jaar na jaar scoren en dus krijgt de Amerikaanse zangeres iedere Kerstmis weer een heel lucratief kerstcadeau.

Amper 15 minuten zouden Mariah Carey en producer Walter Afanasieff, vooral bekend van My Heart Will Go On van Celine Dion, nodig gehad hebben om All I Want For Christmas Is You te schrijven en te producen. Het nummer stond op haar vierde studioalbum ‘Merry Christmas’, dat uitkwam op 29 oktober 1994 en werd meteen een megagrote hit.

16 miljoen verkochte exemplaren

Ieder jaar opnieuw klimt het kerstnummer rond de feestdagen naar de topposities in de hitlijsten en dus is het ieder jaar opnieuw kassa voor Mariah Carey. De ondertussen 52-jarige zangeres zou volgens een rapport van Business Insider uit 2018 al meer dan 60 miljoen dollar (53 miljoen euro) hebben verdiend aan All I Want For Christmas Is You. Volgens Celebrity Net Worth levert het nummer Mariah Carey jaarlijks nog steeds tussen de 600.000 dollar (530.000 euro) en 1 miljoen dollar (880.000 euro) op.

All I Want For Christmas Is You is de best verkochte kerstsingle van een vrouwelijke artiest ooit. Met 16 miljoen verkochte exemplaren is het zelfs een van de best verkochte singles aller tijden.

Meer
Lees meer...