Modellenbureaus verkiezen meisjes met ‘fat suit’ boven echte plus size-modellen: TikTokker doet haar verhaal

Op TikTok deelde model Karoline Bjørnelykke een opmerkend verhaal. Volgens haar werken modellenbureaus en casting agents vaker en liever met ‘dunne’ meisjes met een fat suit, dan met echte plus size-dames. Bjørnelykke werd zelf al een aantal keer gevraagd voor een fotoshoot, waar ze ook aan meedeed, maar beseft nu toch dat het echt fout is. “Het creëert niet alleen onrealistische verwachtingen, maar zelfs onmogelijke”, vertelt ze in de TikTok.

Het gebeurt wel vaker, dat TikTok gebruikt wordt om een bepaalde sector te exposen. Een werknemer die filmt hoe hij de onverkochte donuts in de vuilbak moet gooien, McDonald’s-medewerkers die ons een kijkje achter de schermen geven, enzovoort. Nu wordt daar ook de modellenwereld aan toegevoegd, en niet op een positieve manier. Model Karoline Bjørnelykke deelde een video waarin ze uitlegde hoe de meeste plus size-campagnes verlopen. Vaak worden ‘magere’ modellen gevraagd, die dan een fat suit aandoen om er dikker uit te zien. Daardoor zouden een aantal gezichtskenmerken toch scherp en dun blijven. Waanzin, ook volgens Bjørnelykke zelf.

XL tot 5XL

In de video vertelt het model dat ze vaak gevraagd wordt voor fotoshoots en reclames van maten XL tot 5XL, waarna ze zichzelf in de spiegel toont. “Als je ogen hebt, kan je zien dat dat niet mijn maten zijn”, liet ze weten. “Dus hoe lossen we dat probleem op? Eigenlijk gewoon door padding mee te nemen, dat is een soort fat suit dat bestaat uit verschillende delen.” Hoewel Bjørnelykke hiervoor dus enkele keren meedeed aan zulke campagnes, vindt ze nu toch dat het onacceptabel is.

“Op die manier hebben ze nog altijd het gezicht en de nek van een dunner model. En op die manier blijven die scherp.” Nadat het model toont hoe zo’n padding in zijn werk gaat, maakt ze duidelijk dat het enorm belangrijk is dat er echte plus size-modellen gecast worden voor reclames en fotoshoots. “Er zijn zoveel prachtige plus size-vrouwen in de wereld”, zei ze nog op het einde van de video. Daarnaast liet ze ook nog weten dat ze in de toekomst geen soortgelijke opdrachten meer zal aanvaarden.

Bekijk de TikTok-video hieronder:

@coolquinn

Based on questions for my video “from skinny to plus size” with 3M views, link in comments ➡️

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
Meer
Lees meer...