‘F.C. De Kampioenen’ brengt eigen Monopoly uit als ode aan Xavier

Een maand na het overlijden van Johny Voners, komt F.C. De Kampioenen met een wel heel bijzonder eerbetoon. De iconische VRT-reeks krijgt een eigen Monopoly-editie.

Altijd al voorzitter willen zijn van F.C. De Kampioenen? Dat kan. Vlaanderens favoriete voetbalploeg lanceert in samenwerking met Monopoly een eigen versie van het gezelschapsspel waarin jij allerlei locaties uit de reeks zal kunnen kopen.

Iconische begrippen uit de reeks

Zo kan je de eigenaar worden van het veld van F.C. De Kampioenen of het café van Pascale. Naast de winkelstraten, worden ook de andere vakjes aangepast aan het thema. Zo wordt Marcs’ bolleke een van de vervoersmiddelen. Ook van de bank is niet langer sprake. Die wordt vervangen door de clubkas.

Pascalleke, voor mij nen dagschotel!

De eerste twee vakjes, die in het originele spel gebruikt worden voor nutsbedrijven, krijgen een volledig andere invulling. Een daarvan is voorbehouden voor de dagschotel van Xavier, een eerbetoon aan acteur Johny Voners die afgelopen maand de strijd verloor tegen kanker.

Zelf stemmen op het laatste vakje

Voor het tweede vakje rekenen De Kampioenen op de stem van hun fans. Vanaf vandaag kunnen ze stemmen voor hun favoriet. De keuze bestaat uit de Bomaworst, het botje van Nero, de chocomelk van Marc, de orangeade van Maurice, de porto van Carmen, de pralines van Pascale, de thee van Doortje en het vieuxke van Fernand.

Stemmen kan tot en met 20 april. De dag daarna wordt het winnende vakje bekend gemaakt. De F.C. De Kampioenen-versie van Monopoly verschijnt dit najaar nog in de winkels, al hoeven de echte fans natuurlijk niet zo lang te wachten. Via deze link kunnen zij het spel alvast reserveren.

Meer
Lees meer...