Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen de Italiaanse bestseller ‘De Acht Bergen’

Regisseur Felix van Groeningen werkt samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch aan de verfilming van de Italiaanse bestseller De Acht Bergen van de Italiaanse auteur Paolo Cognetti. Na zijn de Amerikaanse langspeler Beautiful Boy blijft Felix dus opnieuw in Europa. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen.

De roman De Acht Bergen – die al in dertig talen vertaald werd – vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vrienden worden als ze elf zijn. Een intense maar hartverscheurende vriendschap die dertig jaar lang de enige constante is in hun leven.

Net zoals in Felix’ eerdere films staan ook in dit verhaal vriendschap, familie, lotsbestemming en aanvaarding centraal. Met de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen als achtergrond, ademt het verhaal een verlangen uit naar een eenvoudiger leven. Om de film zo authentiek mogelijk te maken, verkozen Felix en Charlotte om de film in het Italiaans te draaien.

Charlotte Vandermeersch vertelt hoe verrast ze was door de vraag om mee te regisseren: “Felix’ vraag om samen de film te regisseren, kwam onverwacht maar voelde tegelijkertijd heel natuurlijk aan. Na een jaar lang intensief zwoegen op het scenario, beseffen we dat we een complementair duo zijn. Het wordt een prachtig spannend avontuur om deze bedrieglijk eenvoudige, maar emotioneel gelaagde film samen te maken!”

De opnames staan gepland voor deze zomer. Felix en Charlotte zullen bijgestaan worden door vaste waarden Ruben Impens als cameraman en Nico Leunen als monteur.

Meer
Lees meer...