Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso (38) maakt comeback in de Formule 1

Fernando Alonso maakt volgend jaar zijn rentree in de Formule 1. De 38-jarige Spanjaard keer terug naar Renault, de renstal waarbij hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd.

Na een afwezigheid van twee jaar kruipt Fernando Alonso volgend seizoen weer in een Formule 1-wagen. De Spanjaard vervangt Daniel Ricciardo, die in 2021 de overstap maakt naar McLaren.

Tweevoudig wereldkampioen bij Renault

Fernando Alonso Renault
Fernando Alonso toen hij in 2006 voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen werd. (EPA)

In 2005 en 2006 won Alonso al tweemaal het wereldkampioenschap toen hij voor het Franse raceteam reed. “Het is met veel trots en emotie dat ik terugkeer naar het team dat me aan het begin van mijn carrière een kans gaf”, zegt hij.

Alonso voegde eraan toe dat de “vooruitgang die Renault deze winter maakte, veelbelovend is voor het seizoen 2022 en dat ik mijn ervaring zal delen met iedereen, van de ingenieurs tot de mecaniciens en mijn teamgenoten.”

Teleurstellende jaren

Fernando Alonso Bahrain
EPA

In 2010, 2012 en 2013 greep hij telkens als Ferrari-rijder net naast een derde titel. Sebastian Vettel overvleugelde hem toen met een Red Bull. Daarna reed hij nog enkele jaren voor McLaren, totdat hij in 2018 gefrustreerd afscheid nam van de sport.

Of het deze keer wel zal lukken, valt te betwijfelen. Renault moet de laatste jaren keer op keer tevreden zijn met een plaats in de middenmoot. Alonso wordt bovendien eind deze maand 39, en is dus over zijn hoogtepunt heen. Hij zal een team vormen met de Fransman Esteban Ocon.

Eerst nog Amerikaans avontuur

Net na zijn verjaardag vertrekt Alonso eerst nog naar de Verenigde Staten, waar hij voor McLaren de Indianapolis 500 zal rijden.

Indien hij die race wint, zal Alonso de tweede motorsportrijder aller tijden zijn die de ‘Triple Crown of Motorsport’ behaalt. Wat inhoudt dat hij dan drie van de meest prestigieuze autosportwedstrijden ter wereld heeft gewonnen: de Grote Prijs van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500. Momenteel is wijlen Graham Hill de enige coureur die het feit behaalde.

Bekijk hieronder de wagen waarmee Fernando Alonso de Indy 500 zal rijden:

https://www.instagram.com/p/CCD_lbgnt33/
Meer
Lees meer...