Left Right
scrollTop top

Slechterik Ferry Bouman uit ‘Undercover’ krijgt eigen film op Netflix


ferry bouman film netflix undercover
© Netflix

Netflix bestelt een film over Ferry Bouman, één van de hoofdpersonages uit Undercover, de VRT-reeks die bijzonder succesvol is op de streamingdienst. De film krijgt de naam Ferry en zal gaan over de beginjaren van Bouman zijn criminele carrière. Netflix maakt alvast bekend dat Frank Lammers (Ferry in Undercover) en Elise Schaap (Danielle) allebei in de prequel te zien zullen zijn. Het Belgische productiehuis De Mensen zal instaan voor de opnames en postproductie van de reeks.

Netflix

De setting van Ferry is het Amsterdam van 2006. De jonge, maar meedogenloze Ferry Bouman is een onbeduidende handlanger van de lokale hasjkoning Ralph Brink. Op een gegeven moment wordt de bende bruut overvallen, waardoor de zoon van Ralph Brink levensgevaarlijk gewond raakt. 

De criminelen gaan op onderzoek en stoten uiteindelijk op een groepje kampeerders in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vlakbij de grens met ons land. De Amsterdamse drugsbaron stuurt Ferry op pad om de daders te grazen te nemen en hen een lesje te leren.

Het leven voor de camping

“Het succes van Undercover en de manier waarop onze kijkers Ferry, Danielle en John in hun harten hebben gesloten, is voor een maker het allerbeste waar je op kan hopen,” zegt Nico Moolenaar, scenarist en creative producer, in het persbericht. “We zijn trots dat we van Netflix de kans krijgen om te vertellen waar Ferry vandaan komt, hoe hij Danielle heeft leren kennen en hoe hij op de camping is beland, lang voor er sprake was van undercoveragenten in zijn leven.”

Ferry is back, again!”, zegt Frank Lammers blij. Het is waanzinnig dat er een Netflix Original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een ‘eigen’ film. Ik heb er zin in en vind het geweldig dat we de fans kunnen meenemen naar de beginjaren.”

“Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel ben van deze nieuwe Netflix Original film”, vervolledigt actrice Elise Schaap. “Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Danielle en Ferry elkaar leren kennen. We hebben er zin in, het gaat zó leuk worden!”

Overdonderend succes in Nederland

Netflix

Dat Undercover nu al een spin-off rond het personage van Ferry Bouman krijgt, is geen toeval. Zo was Undercover in 2019 de best bekeken series op Netflix Nederland. Daarmee mogen Tom Waes en zijn kompanen zich gelijkwaardig achten aan topreeksen zoals La Casa de Papel en Back Mirror. Ook in Latijns-Amerika was Undercover een onverwacht succes bij Netflix-kijkers. In Vlaanderen werd de serie eerst uitgezonden op Eén. Daar was Undercover goed voor gemiddeld 1.176.300 kijkers.

Welke acteurs en actrices verder in de film te zien zullen zijn, is nog niet geweten. Ook over de startdatum van de opnames en de releasedatum van Ferry is momenteel nog niets bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899