Left Right
scrollTop top

Fientje Moerman (voormalig parlementslid van Open Vld) de schaamte en schande voorbij!


Fientje Moerman (voormalig parlementslid van Open Vld) de schaamte en schande voorbij!

Als politica’s nu ook al haatvolle en anonieme lezersbrieven gaan schrijven om hun gelijk te halen!

Gisteren verscheen er in de kranten een lezersbrief over de de stakingen bij het spoor van een zekere Rebecca Vanden Broucke. Een lezeres die voor het gemak weer alles op een hoop gooide. De werknemers van de NMBS waren allemaal profiteurs, hadden voordelen die een ander niet had en wat ze nog het ergste vond was het feit dat de tickets weer duurder werden en dat ze desondanks nog altijd moest rechtstaan in 2e klasse. Zie link!

http://www.jantograaf.be/2015/12/12/recht-van-antwoord/

In feite liet ze geen spaander heel over hoe ze dacht over de werknemers van de NMBS. Gelukkig kwam daar een heel sereen antwoord op van een werknemer die vertelde dat werknemers van de NMBS al een hele tijd van alles hebben ingeleverd. Hij vertelde dat hij vaak 41 uur werkte en daar maar 36 uur voor betaald werd en dat er tussen elk koren wel kaf zit. Hij vond het ook wel jammer dat die Rebecca alles op een hoop gooide, maar hij verdedigde zich heel waardig en op een manier waar Mevrouw Rebecca nog wat kon van leren.

De schande voorbij

Niet veel later kwam het bericht dat de lezersbrief geschreven werd door Fientje Moerman, een ex Open Vld’er die in haar verstandige dagen, ooit minister van economie was, en een tijd in het parlement zetelde.

Nu is al veel langer duidelijk dat Open VLD al lang geen partij meer is voor de gewone Vlaming, maar dit tart toch wel alle verbeelding. In tijden dat de gewone mens dankzij haar partij zich blauw betaalt aan elektriciteit, terwijl bedrijven worden gepamperd en vooral beschermd, kan deze lezersbrief wel tellen.

Als je in gedachten houdt dat Fien Moerman deze brief (bijna) anoniem (onder haar meer onbekende naam) en met veel rancune heeft geschreven, dan tart dit elke verbeelding! Want als ze het heeft over profiteurs en over werknemers die veel te veel extra’s krijgen die totaal onterecht zijn, dan zou ik wel eens exact willen weten wat voor leuke extraatjes zij allemaal wel heeft ontvangen toen ze in de regering zetelde.

Zo zal ze zeker ooit een tijd gehad hebben dat ze gratis en met chauffeur overal naar toe werd gereden. Ze zal een rijkelijke vergoeding hebben gekregen voor haar aanwezigheid in het parlement (ook al zijn de zitjes daar vaak leeg!) en ze zal zeker een aftrekpost hebben gehad voor etentjes en drankjes en voor haar prachtige jurkjes. Ook niet te vergeten dat Mevrouw Moerman nog nooit met de trein naar haar werk is hoeven rijden en al zeker niet in 2de klasse. Wat ook niet te versmaden is, dat je de jaren dat je politica was, rijkelijk mag meenemen als je op pensioen mag.

Het is ook niet dat haar gedrag smetteloos was, want in oktober 2007 nam ze ontslag wegens een rapport van de Vlaamse ombudsman naar aanleiding van een klacht van zekere Aernoudt. De haat ten opzichte van werknemers van de NMBS is haar meer dan waarschijnlijk ingegeven door het programma van de Zevende dag, waar Rutten ook al haar afkeer ten opzichte van de NMBS ten toon spreidde.

Ik sluit zelfs niet uit dat de twee dames (Gwendolientje & Fientje) dit samen in een dure barista, bij veel te dure koffie samen hebben bedisseld, samen lachend over het geweldige idee dat zomaar uit het meesterbrein was ontsproten. En een meevaller was natuurlijk dat de koffietjes als aftrekpost konden worden ingeleverd.

Vakbonden ook boter op het hoofd

Persoonlijk is het natuurlijk wel zo dat de vakbonden ook wel boter op het hoofd hebben (die van de NMBS) en een andere strategie zullen moeten toepassen, want 15 keer per jaar staken is inderdaad een beetje het land gijzelen. En waarom veranderen ze niet het geweer van schouder en laten ze de reizigers niet gratis rijden? Ook dan tref je de directie! Straffer nog, je zal de opinie van de reizigers zien veranderen, geen mens die ernaar zal kraaien, ook al duurt de staking meer dan een maand.

Maar de vakbonden van de NMBS op één hoop gooien met zijn werknemers is gewoon een brug te ver, die werknemers doen gewoon hun best, en niet altijd in geweldige omstandigheden. Zo hebben ze verschrikkelijke uren, moeten ze soms werken op zon- en feestdagen en moeten ze het voor lief nemen als er weer iemand onder een trein is gesprongen.

Het getuigt dus van een bekrompen geest om een lezersbrief onder een schuilnaam te publiceren en het is gewoon de schaamte voorbij. Vooral omdat ze zich gewoon uitgeeft voor een arme vrouw die ondanks alles onderweg naar haar werk altijd moet rechtstaan in een overvolle trein.

Het cliché dat politici zakkenvullers en leugenaars zijn, zal hierdoor zeker niet verminderd zijn. Het is heel jammer, want er zijn wel politici die hun best doen en zin hebben om deze wereld beter te maken. Het is trouwens in deze tijden niet zo makkelijk om alles in goede banen te leiden.

Er zijn dus in elke tak van de samenleving wel rotte appels te bespeuren, maar laat ons er gerust van uitgaan dat de meesten hun verdomde best doen! Daar mag een lezersbrief van Rebecca Vanden Broucke niets aan veranderen.

©Gieke Merckx.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…