FIFA 20 maakt ‘Team of the Year’ bekend: Kevin De Bruyne en drie Hollanders

Goed nieuws voor fans van het Belgisch voetbalelftal, want Kevin De Bruyne is opgenomen in het Team of the Year van FIFA. Ook de Nederlanders Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn bij de gelukkigen. Andere toppers in de selectie zijn Lionel Messi, Sadio Mané en Kylian Mbappé.

Van Dijk raakte als eerste bekend als lid van het Team of the Year. Die aankondiging deed EA Games in bijstaande video, waarin de Liverpool-verdediger praat over zijn seizoen in Engeland. Van Dijk vertelt dat zijn seizoen “pretty good” verlopen is met een brede lach om zijn gezicht.

Oranje boven

Nederland domineert op het vlak van nationaliteiten, maar op clubniveau was 2019 onmiskenbaar het jaar van Liverpool. Naast Van Dijk levert de Champions League-winnende ploeg namelijk Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson en Sadio Mané.

Slechts één Belg

Met Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen haalde België drie genomineerden, maar slechts één van hen haalde uiteindelijk ook de selectie. Het is het derde jaar op rij dat de Manchester City-speler in het FIFA-team opgenomen wordt.

Het volledige Team of the Year:

Doelman: Alisson Becker (Liverpool)

Verdedigers: Andrew Robertson (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Ngolo Kanté (Chelsea).

Aanvallers: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Sadio Mané (Liverpool), Lionel Messi (FC Barcelona).

Meer
Lees meer...