FIFA zet twee Belgen bij de beste 10 spelers ter wereld

FIFA zet twee Belgen bij de beste 10 spelers ter wereld

De FIFA heeft z’n shortlist voor de Beste Speler van het Jaar bekendgemaakt. En op die lijst prijken dit jaar naast de usual suspects Cristiano Ronaldo en Lionel Messi ook twee Belgen en daar zit het sterke WK van de Rode Duivels ongetwijfeld voor iets tussen. 

De straffe prestatie en historische derde plaats van de Rode Duivels op het Wereldkampioenschap voetbal is natuurlijk aan niemand voorbij gegaan. De hele wereld kom meegenieten van het mooie voetbal van de Belgische nationale ploeg en dat legde ook voor de spelers geen windeieren. Topclub Real Madrid is bereid om honderden miljoenen op tafel te leggen voor Thibaut Courtois en Eden Hazard, maar ook de andere Belgische spelers liepen in de kijker op het WK.

Speler van het Jaar

De Internationale voetbalorganisatie FIFA heeft z’n shortlist bekend gemaakt voor de Speler van het Jaar. Deze shortlist werd opgesteld door een panel van voetballegendes, waaronder (de oude) Ronaldo, de Italiaan Alessandro Nesta en de Duitser Lothar Matthäus. Op deze shortlist van 10 spelers prijken dit jaar twee Belgen. Die zich dus één van de tien beste spelers ter wereld mogen noemen.

De namen van Kevin De Bruyne en Eden Hazard staan op deze lijst van FIFA te blinken tussen die van de grote namen zoals Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en WK-topschutter Harry Kane.

Kersvers Wereldkampioen voetbal Frankrijk heeft als enige land drie spelers die genomineerd zijn voor de titel: Antoine Griezmann, Raphael Varane en de in België niet al te populaire Kylian Mbappé. Ons land is naast Frankrijk het enige land met meerdere spelers op de shortlist. De lijst wordt vervolledigd door Luka Modric, die verkozen werd tot de Beste Speler van het WK en Mohamed Salah, die dit jaar topschutter werd in de Britse Premier League.

Er is dus een kans van één op vijf dat een Belg straks door de FIFA verkozen wordt tot Beste Speler van het Jaar, een titel die nog nooit eerder gewonnen werd door een Belg. Als dit zou gebeuren zou het ook de eerste keer zijn sinds 2008 dat deze titel niet naar Cristiano Ronaldo of Lionel Messi gaat.

Roberto Martinez

Maar het zijn niet enkel de spelers van onze nationale ploeg die in de kijker liepen op het Wereldkampioenschap, want ook onze bondscoach Roberto Martinez maakt kans op een prestigieuze prijs.

Martinez staat namelijk op de shortlist voor Coach van het Jaar. De Spanjaard begon in augustus 2016 als trainer van België en de Rode Duivels hebben sindsdien nog maar twee wedstrijden verloren. Zijn allereerste wedstrijd als coach tegen Spanje en de nederlaag tegen Frankrijk enkele weken geleden op het WK.

Stemmen

Wie er uiteindelijk Speler en Coach van het Jaar wordt ligt gedeeltelijk in jouw handen. Je kan namelijk stemmen op jouw top drie via de website van de FIFA.

Stemmen kan nog tot en met 10 augustus en de winnaars zullen op 24 september bekendgemaakt worden tijdens een ceremonie in Londen.

Dat de Belg… euhm besten mogen winnen! 😉

GettyImages

Gesponsorde artikelen