Film ‘Skunk’ gaat woensdag in première in Belgische bioscopen

In november 2023 ging de Belgisch-Nederlandse film Skunk in première op het Internationaal filmfestival van Tallinn in Estland. Op 13 maart 2024 zal de film zijn officiële release hebben in de Belgische zalen. Skunk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon uit 2015.

Het is al de vierde langspeelfilm van regisseur Koen Mortier en wordt geproduceerd door Eurydice Gysel voor Czar Film & TV. Eerder maakte de regisseur al Ex Drummer (2007), 22 mei (2010) en Engel (2018). Skunk ontving financiële steun van het VAF/Filmfonds en Screen Flanders.

Verwaarloosde tiener

De film gaat over het leven van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld overheersen. Liam, gespeeld door Thibaud Dooms, wordt na een tumultueuze jeugd in een jeugdinstelling geplaatst. Hij vindt steun bij zijn begeleiders, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen.

Naast hoofdrolspeler Thibaud Dooms zijn er in Skunk ook rollen weggelegd voor onder andere Natali Broods, Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Janne Desmet, Sarah Vandeursen en Colin Van Eeckhout.

Oproep tot bewustwording

In een video op Instagram richt de hoofdrolspeler Thibaud Dooms zich tot premier De Croo. “Ik ben Liam en ik woon in een instelling”, begint hij. Liam nodigt de premier uit om een week in een jeugdinstelling door te brengen. “Als hij daar geen tijd voor heeft, kan hij altijd de film Skunk bekijken. Het is niet hetzelfde, maar dan zou hij weten hoe het er daar aan toegaat”, sluit hij af.

Bekijk hier de trailer van Skunk:

Meer
Lees meer...