‘Skunk’: Nieuwe Belgische film van regisseur Koen Mortier krijgt trailer

Regisseur Koen Mortier keert volgend jaar terug met alweer zijn vierde langspeelfilm. Het gaat om Skunk, een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Geert Taghon. Daarin beschrijft hij zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie.

Skunk volgt de jonge Liam, gespeeld door Thibaud Dooms (Zeevonk). Hij is een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Die thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling, waar ook de nodige problemen zijn. Ondanks goede bedoelingen van zijn begeleiders, blijft het verleden van Liam hem achtervolgen.

Naast hoofdrolspeler Thibaud Dooms zijn er in Skunk ook rollen weggelegd voor onder andere Natali Broods (Déjà Vu), Dirk Roofthooft (Ferry: de serie), Boris Van Severen (Arcadia), Janne Desmet (Studio Tarara), Sarah Vandeursen (Undercover) en Colin Van Eeckhout (De Twaalf). Die laatste maakte met zijn band Amenra tevens de muziek van Skunk.

Koen Mortier

Voor regisseur Koen Mortier is Skunk zijn vierde langspeelfilm. Eerder maakte hij al Ex Drummer (2007), 22 mei (2010) en Engel (2018). Skunk zal te zien zijn op het filmfestival van Oostende, dat loopt van 26 januari tot 3 februari 2024. De film ging eerder al in première op filmfestivals in het buitenland en kreeg daar lovende kritieken. Zo werd Skunk op het Tallinn Black Nights Festival bekroond met de Prijs van de Jeugdjury.

Ook Koen Mortier zelf kreeg daar complimenten voor “zijn talent om authentieke momenten te creëren met cinematografische beelden en onvergetelijke, beklemmende scènes”.

Bekijk hier de trailer van Skunk:

Skunk verschijnt op woensdag 13 maart in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...