‘First Dates’ keert binnenkort terug op Eén met nieuw gezicht en teens-editie

First Dates is binnenkort opnieuw te zien op Eén voor alweer het derde seizoen van het populaire datingprogramma. Maar liefst 220 vrijgezellen wagen hun kans tijdens een etentje in het ondertussen alom bekende restaurant, waar dit seizoen een nieuw gezicht te zien is. Na de gewone editie volgt er overigens voor het eerst ook een First Dates Teens, in het kader van De Warmste Week.

Het eerste seizoen van First Dates op Eén leverde één koppel op, maar tijdens het tweede seizoen – met speciale coronamaatregelen – trof Cupido heel wat meer raak. Een derde seizoen kon dan ook niet uitblijven. De VRT lanceerde daarvoor al in april dit jaar een oproep en kreeg massaal veel reacties.

Tussen 18 en 79 jaar

Maar liefst 6.000 mensen schreven zich in. 220 van hen zullen uiteindelijk te zien zijn in 110 dates. De jongste deelnemer van dit seizoen in Witse met zijn 18 jaar en de oudste kandidaat is de 79-jarige Julien. Hoewel hij bijna blind is hoopt hij toch nog de liefde te vinden. Zijn date is met de 75-jarige Elisabeth die vroeger nog werkte met blinden en slechtzienden. Bovendien hebben ze allebei een link met Hongarije. Julien is gepassioneerd door het land, Elisabeth heeft er roots liggen.

De dates gebeuren ook dit jaar onder begeleiding van gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen. Zij krijgen deze keer echter de hulp van een nieuwe, piepjonge kracht. Ferdy waagde vorig jaar nog zelf zijn kans in een date met Giuseppe die uiteindelijk op niets uitdraaide, maar wil zijn ervaring nu gebruiken om anderen aan de liefde van hun leven te helpen. “Wanneer ik een verliefd koppetje op straat zie lopen, kan ik alleen maar denken: ik wil dat ook! Ik geloof nog steeds in de liefde en ik vind het iets heel moois. Het komt wel voor mij”, zegt hij daar zelf over.

First Dates is vanaf 23 november elke dinsdag om 21.40 uur te zien op Eén.

First Dates Teens

Na de gewone editie komt de VRT dit jaar ook met een speciale versie voor tieners. Dat het ook voor hen niet altijd makkelijk is om een lief te vinden, blijkt uit de 1.300 zestien- tot achttienjarigen die hun kans waagden. Zij hopen vooral nog eens het gevoel van een echte date te ervaren, iets wat in deze digitale coronatijdens allesbehalve vanzelfsprekend is.

Leena neemt voor First Dates Teens de fakkel over van Patrick als gastheer en krijgt voor de rest dezelfde crew om haar bij te staan met Bram, Katelen en Ferdy. Op nieuwkomer Ferdy na is zij namelijk de jongste van de groep, en bovendien heeft ze ervaring als gastvrouw in haar eigen zaak. Op maandag 20 en dinsdag 21 december zijn de eerste twee afleveringen van First Dates Teens te zien op televisie. Voor de volgende vijf kan je terecht bij VRT NU.

Meer
Lees meer...