‘First dates’ keert (coronaproof) terug

Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen zijn terug. En de singles die in hun restaurant een relatie zoeken natuurlijk ook. Jep, First dates komt terug. Vanaf maandag 23 november kunnen we op Eén opnieuw volgen hoe Vlaamse vrijgezellen op zoek gaan naar de liefde.

Vanaf maandag 23 november krijgen we te zien hoe zo’n 70 koppels voor het eerst op date gaan. Dat doen ze in het First dates-restaurant in Mechelen, waar gastheer Patrick hen opwacht. Die mensen werden geselecteerd uit bijna 7.500 inschrijvingen.

Coronamaatregelen

De opnames van het nieuwe seizoen vonden plaats in augustus, toen de restaurants nog open waren. Alle medewerkers en deelnemers moesten zich aan strenge coronamaatregelen houden, klinkt het bij Eén. Zo droeg iedereen een mondmasker, en hadden de vrijgezellen afgesproken dat hun date deel zou uitmaken van hun bubbel van vijf.

Seizoen 1 van ‘First dates’

“De mondmaskers gaven een bijzondere dimensie aan First dates“, klinkt het bij gastheer Patrick. “In het begin was het even wennen voor iedereen, maar na enkele minuten merkten we er niet veel meer van. De mondmaskers maakten het daten ook extra speciaal, omdat de singles hun masker pas mochten afzetten eenmaal ze op hun stoel zaten.”

“Voor hen was dat heel spannend: net mysterieuze gasten die zich ontsluierden. Ik was zelf soms ook verrast na mijn gesprek met een single, om te zien hoe die persoon er zonder masker uitzag”, vertelde Patrick nog.

Geleden tijdens lockdown

“Als gastheer merkte ik dat veel deelnemende vrijgezellen echt geleden hebben tijdens de lockdown dit voorjaar. Sommigen vertelden me dat ze er letterlijk wekenlang alleen voor stonden. Het is sowieso niet evident om de juiste partner te vinden, laat staan tijdens een periode waarin contacten worden beperkt en daten amper mogelijk is. Veel singles hoopten echt om bij First dates de juiste partner te vinden en grepen die date met beide handen aan als een kans op ware liefde.”

First dates is vanaf maandag 23 november te zien op Eén en via VRT NU.

Meer
Lees meer...