Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ heeft eindelijk een vervoersmiddel, maar het is niet wat je verwacht


‘Fortnite’ heeft eindelijk een vervoersmiddel, maar het is niet wat je verwacht

Eindelijk heeft ‘Fortnite’ een voertuig geïntroduceerd in de game. Al is het niet meteen wat je zou verwachten. Geen auto, geen truck, geen tank en zelfs geen fiets. Neen, Epic Games kiest voor … een winkelwagentje. Niet echt indrukwekkend dus, maar zeg nu zelf: het past wel perfect bij ‘Fortnite’.

Er wordt al lang gespeculeerd en gevraagd om eindelijk voertuigen aan Fortnite toe te voegen, maar nu lijkt het dus zover!

En het is niet zomaar een ‘voertuig’, want verwacht je niet aan de standaard-voertuigen zoals in PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ook nu blijft Fortnite weer zoals altijd op en top Fortnite. Vanaf donderdag zal je namelijk letterlijk “de strijd in kunnen rollen” met niet meer of niet minder dan … een winkelkarretje!

Niet functioneel?

Veel meer is er nog niet geweten over dat winkelkarretje, behalve dat je het “alleen of met een vriend” kan gebruiken. Hoe het allemaal in zijn werk zal gaan, is dus nog onduidelijk. Met z’n tweeën lijkt het voor de hand te liggen, de ene zit in het karretje en de andere duwt. Maar hoe je op je eentje van zo’n winkelkar kan profiteren, blijft voorlopig nog een vraagteken.

Dat een winkelkar niet meteen heel functioneel is, lag een beetje binnen de verwachtingen van voertuigen in Fortnite. Epic Games heeft altijd gevonden dat voertuigen puur om afstand af te leggen in de game niet nodig zijn. “Maar er zijn genoeg voertuigen die een unieke of hilarische functie kunnen hebben, los van de snellere verplaatsingen”, zeiden ze een tijdje geleden nog in een Redditpost. En dat zetten dus duidelijk kracht bij met de nieuwste update.

Fortnite

Mini-game

Op verschillende plaatsen op de Fortnite-map zijn echter al een tijdje winkelkarretjes op te merken. Al sinds de v3.0-update, waarmee seizoen drie werd geïntroduceerd, kan je winkelkarretjes terugvinden. Zo staan er op één plaats zelfs vier op een rij, alsof ze klaarstaan om een race te starten. Misschien een mini-game?

Fortnite

Fortnite-spelers moesten deze morgen iets anders inplannen, want de game was weer even offline voor onderhoudswerken. Dat begon, zo zeggen ze zelf op Twitter, om 4 u ’s nachts, wat betekent dat de game bij ons vanaf 10 u ’s morgens offline was.

Maar geen nood, want erna zal je dus kunnen genieten van de winkelkarretjes!

Klaar om eindelijk te winnen in Fortnite?

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…