Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ nu op zowat alle Android-toestellen te spelen en we krijgen er een marginale quad bij


‘Fortnite’ nu op zowat alle Android-toestellen te spelen en we krijgen er een marginale quad bij

De ‘Fortnite Battle Royale’ is nu voor bijna alle Android-gebruikers gratis te downloaden. Dat heeft ontwikkelaar Epic Games officieel bekendgemaakt via Twitter. Ook wordt er een gloednieuw voertuig toegevoegd aan de game.

De bètaversie van Fortnite Battle Royale kon vroeger alleen maar op sommige Samsung-toestellen worden gedownload. Nu kunnen zowat alle Android-gebruikers het spel verkrijgen door een QR-code te scannen op de officiële website van Fortnite.

Vanaf nu heb je dus geen speciale uitnodiging meer nodig om toegang te krijgen tot de game. Er wordt wel nog steeds geadviseerd om apparaten met Android 8.0 of later te gebruiken als je van plan bent om Fortnite te spelen.

De minimale specificaties om de mobiele versie van Fortnite te kunnen spelen, vereisen onder andere een RAM van 3GB en Android-versie 5.0 of hoger.

Hier zijn alle toestellen die compatibel zijn met Fortnite

  • Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge, S8 / S8+, S9 / S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
  • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL, Asus : ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z,
  • V Essential: PH-1
  • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
  • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
  • Nokia: 8 OnePlus: 5 / 5T, 6
  • Razer: Phone
  • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
  • ZTE : Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Nieuw voertuig

Alsof dat nog niet genoeg is, voegt Epic nog de ‘QuadCrasher’ toe aan Fortnite als nieuw voertuig. Wat krijg je voor zo’n stoere naam? Een heerlijke, marginale quad met een haaiengezicht als snuit. Voorheen waren er al twee vierwielige voertuigen: de winkelwagen en de golfkar.

Met die ‘QuadCrasher’ kan je trouwens power opladen en daarna naar voren schieten om door gebouwen heen te rijden. Het is momenteel nog niet bekend op welke datum het vervaarlijke voertuig naar de game komt, maar Epic zegt dat het binnenkort verschijnt.

Eerder werd bekend dat er een fysieke Fortnite-bundel en gaat verschijnen. Fortnite Battle Royale is nu dus gratis beschikbaar op pc, Xbox One, PS4, Switch, iOS en Android.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…