Foto’s verborgen op Facebook? Vergeet het: deze app vindt ze terug

Iedereen doet het weleens: een foto op Facebook verbergen waarin je getagd bent. Omdat je er helemaal niet flatterend opstaat bijvoorbeeld, of omdat het om een reclamefoto gaat. Jij krijgt die bewuste foto dan niet meer te zien, maar vergis je niet: echt ‘weg’ is hij niet. Met de browserextensie Picturebook kan je al die verborgen foto’s zien, zélfs al ben je geen vrienden met de persoon in kwestie.

Geen enkele app of browserextensie kan natuurlijk de privacysettings van een foto veranderen, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Maar: het is niet omdat jij een foto ‘verbergt’ op je tijdlijn, dat die foto niet meer bestaat natuurlijk. Op de tijdlijn van degene die de foto uploadde, staat de foto immers nog wel, vaak openbaar voor iedereen. En daar maakt Picturebook gretig gebruik van: ze maken precies die verborgen foto’s vindbaar voor iedereen. 

Wie het ook zelf eens wil uittesten, kan Picturebook hier gratis installeren.

Picturebook

Voorkomen?

Maar veel belangrijker is natuurlijk: hoe kan je voorkomen dat de door jou verborgen foto’s terug te vinden zijn via Picturebook? ‘Verbergen op tijdlijn’ is de knop die je wellicht tot nog toe gebruikte, maar dan is de foto dus niet weg. Dat is trouwens ook waar Facebook je voor waarschuwt als je een foto verbergt op je tijdlijn: dat de foto op andere plaatsen wél nog zichtbaar kan zijn.

Wat je dan wel moet doen: jezelf untaggen van de foto, door te kiezen voor ’tag verwijderen’. Maar ook daar krijg je de waarschuwing dat de tag wel nog op andere plaatsen kan worden weergegeven. Wil je nog een stap verder, dan kan je aangeven dat je de foto verwijderd wil zien van Facebook. Maar de kans dat dat gebeurt, is vrij klein… 

Bron: Mashable
Meer
Lees meer...