Left Right
scrollTop top

‘Friends’-bedenkster Marta Kauffman sluit reünie uit


‘Friends’-bedenkster Marta Kauffman sluit reünie uit

‘Friends’ krijgt sowieso geen reünie, dat heeft medebedenker Marta Kauffman gezegd. De serie die bedacht werd door Kauffman en David Crane groeide al snel uit tot een ware hit die ook jaren na de laatste aflevering nog enorm populair bleef. De roep voor een reünie van de zes vrienden klonk dan ook al verschillende keren heel luid. Maar Kauffman sluit dat nu helemaal uit. De belangrijkste reden daarvoor is dat de acteurs een stuk ouder geworden zijn.

Marta Kauffman zegt aan het Amerikaans tijdschrift Rolling Stone dat er “verschillende redenen” zijn waarom ze niet te vinden is voor een reünie van Friends.

“Ten eerste gaat de show over een bepaalde periode in je leven waarin je vrienden je familie zijn. Nu is dat niet meer het geval. Alles wat we zouden doen, is de zes acteurs opnieuw bij elkaar brengen. Maar het hart van de reeks zou weg zijn. Ten tweede weet ik niet of het ons wel goed zou doen. De serie doet het goed, mensen houden ervan. Een reünie zou kijkers enkel kunnen teleurstellen. ‘The One Where Everyone’s Disappointed‘.”

Netflix betaalde dit hallucinante bedrag om Friends voorlopig te houden.

Friends en Netflix

Friends is tegenwoordig erg populair op Netflix. Toch zal de reeks binnenkort wellicht van het platform verdwijnen. De kans is namelijk groot dat Netflix de rechten op de reeks verliest.

Kauffman is blijkbaar geen grote fan van streamingdiensten en wijst erop dat mensen vroeger afspraken om samen naar de sitcom te kijken. “Mensen keken vroeger samen, met veel in een grote ruimte. Nu liggen mensen in bed en kijken ze op hun computers.”

Friends-regisseur en executive producer Kevin S. Bright zei eind vorig jaar nog dat hij vandaag de dag weinig zou veranderen aan de show.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…