Left Right
scrollTop top

‘Friends’-actrice Lisa Kudrow speelt een huisdier in ‘Housebroken’


Lisa Kudrow Friends Housebroken
© Isopix

Voor alle duidelijk: de Friends-actrice leent haar stem aan een huisdier in de nieuwe FOX-reeks. Lisa Kudrow zal verantwoordelijk zijn voor één van de hoofdpersonages uit Housebroken.

Heel wat mensen kennen Lisa Kudrow als Phoebe uit Friends. Maar de 56-jarige actrice heeft al veel meer op haar palmares staan dan dat. Naast rollen in televisieseries en films, heeft ze ook al vaker haar stem uitgeleend aan een tekenfilmfiguurtje. En dat doet ze nu opnieuw.

Hoofdrol voor Lisa Kudrow

Housebroken is een serie over het leven in een Amerikaanse suburb, maar dan door de ogen van de huisdieren uit de buurt. Lisa Kudrow zou één van de hoofdrollen in de reeks vertolken, maar welke dat precies is, is nog niet geweten.

De serie is van de hand van (een deel van) het schrijversteam achter de serie Veep: Clea Duvall, Jennifer Crittenden and Gabrielle Allan. Duvall liet in een interview met entertainmentwebsite Deadline weten dat ze met een idee op de proppen kwam dat gebaseerd is op haar relatie met haar eigen kat.

Cat lovers

Duvall zal ook de stem van één van de hoofd-dieren voor haar rekening nemen. En ook die is gebaseerd op haar eigen kat. Van echte liefde gesproken.

Blijkbaar heeft Kudrow ook wel iets met katten. Het meest memorabele nummer dat haar Friends-personage Phoebe Buffay schreef, gaat namelijk over een kat. Smelly Cat werd zelfs zo populair, dat Google het lied als meest iconische Phoebe-element gebruikte voor z’n viering van de 25ste verjaardag van Friends.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…