Ook Google viert de vijfentwintigste verjaardag van ‘Friends’

Friends is dit jaar vijfentwintig jaar oud. En dat zullen we geweten hebben. Overal ter wereld eren mensen en bedrijven de nineties sitcom. En technologiereus Google is daar één van. Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel en Ross hebben namelijk een extraatje gekregen op de zoekmachine.

De hoofdpersonages van Friends googelen, geen enkele échte fan zou er ooit aan denken om dat te doen. Maar misschien veranderen jullie nu wel van gedachten, want Google heeft een extraatje toegevoegd aan de zoekresultaten van Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel en Ross.

Speciaal voor de 25ste verjaardag van de sitcom heeft de zoekmachine tekeningetjes naast de naam van de zes Friends-personages gezet. Als je daarop klikt, dan gebeurt er iets speciaals.

Pivot!

Bij Ross Geller, bijvoorbeeld, staat er een zetel naast zijn naam. Klik je erop, dan krijg je de Google-versie van de legendarische Pivot!-scène te zien.

Friends Ross Pivot
Screenshot Google

Kan je je even niet meer herinneren hoe die scène er precies uitziet? Eerst en vooral, schaam je. En ten tweede, graag gedaan:

https://www.youtube.com/watch?v=R2u0sN9stbA

The Rachel

Via de zoekpagina van Rachel Green, krijgen fans een van de meest iconische trekjes van het personage te zien: haar kapsel.

Friends Rachel The Rachel
Screenshot Google

Joey doesn’t share food!

Een meer legendarische uitspraak van Joey dan Joey doesn’t share food! uit de serie naast How you doin’? Wij dachten het niet. Het is dan ook de meest logische keuze van Google om die zin als extraatje te gebruiken:

Friends Joey doesn't share food
Screenshot Google

Smelly Cat

Als de topzangeres die ze is, is het niet meer dan logisch dat Phoebe geëerd wordt met haar nummer Smelly Cat.

Friends Phoebe Smelly Cat
Screenshot Google

Eén van de mooiste video’s op het internet? Lisa Kudrow, die Phoebe Buffay speelt, die Taylor Swift op het podium leert hoe ze Smelly Cat moet zingen.

Cleaaaaannnn!

Dat Monica Geller graag heeft dat alles proper is en daar ook letterlijk álles voor over heeft, is helemaal geen geheim. Dat Google dan ook koos voor een emmertje zeepsop om haar naam te poetsen, was dan ook de beste Friends-keuze ooit gemaakt.

Friends Monica poetsen
Screenshot Google

The chick and the duck

Als je op de barca lounger naast Chandler Bing klikt, springen the chick en the duck eruit. Die lopen dan wat heen en weer aan de onderkant van je scherm.

Friends Chandler chick & duck
Screenshot Google

Chandlers kennismaking met de vogels herbekijken? Kan hier:

https://www.youtube.com/watch?v=Dje2gp3bzio
Meer
Lees meer...