Left Right
scrollTop top

‘Friends’ niet meer op Netflix vanaf januari 2019? De hoofdzetel schept duidelijkheid


‘Friends’ niet meer op Netflix vanaf januari 2019? De hoofdzetel schept duidelijkheid

‘Friends’ zou volgens heel wat nieuwsbronnen tegen het einde van het jaar van Netflix verdwijnen. We waren allemaal in paniek, maar nu heeft de streamingdienst duidelijkheid geschept.

Netflix heeft de rechten op Friends al hernieuwd tot eind 2019. Dat laten ze weten via Twitter. Fans van de sitcom draaiden de afgelopen dagen helemaal door omdat ze op de Netflix-pagina van Friends gezien hadden dat de reeks vanaf 1 januari 2019 niet meer te bekijken zou zijn. Netflix heeft nu die digitale ‘vervaldatum’ verwijderd van de subpagina.

De streamingdienst laat ook weten dat er een nieuwe deal gesloten is met Warner Bros.

(Volgens het originele script van Friends zouden Ross en Rachel nooit uit elkaar gegaan zijn.)

Eigen streamingdienst

Sinds januari 2015 staan alle 10 seizoenen van Friends op Netflix in de VS en Canada. De reeks is nog maar sinds dit jaar bij ons beschikbaar op Netflix.

Er wordt al langer gespeculeerd dat Warner Bros. het contract met Netflix niet zou willen verlengen. Zo is de filmstudio van plan om in het vierde kwartaar van 2019 zijn eigen streamingdienst te lanceren. Disney zal dat volgend jaar ook doen met Disney+.

Of Friends in 2020 nog beschikbaar zal zijn op Netflix is dus nog maar zeer de vraag, aangezien Disney zowat alle content van Netflix aan het halen is. Wellicht volgt Warner Bros. dat voorbeeld.

(Wist je dat studenten die naar Friends kijken betere punten halen?)

Netflix bevestigt het Friends-nieuws met grappige tweets:

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…