Left Right
scrollTop top

‘Frozen 2’ telt heel wat nieuwe personages: wij wijzen je de weg!


Frozen 2
© YouTube

Na bijna precies zes jaar, krijgen we later deze maand ein-de-lijk het vervolg op Frozen te zien. De tweede film over de zusjes Anna en Elsa vertelt het verhaal over hun zoektocht naar de vergeten geschiedenis van hun land. Tijdens die reis ontmoeten ze heel wat nieuwe personages. En wij helpen je al even op weg!

Frozen 2 komt op 20 november in de Belgische cinemazalen. En naar aloude Disney-gewoonte geven de trailers van de nieuwe film niet al te veel prijs. Maar een andere aloude Disney-gewoonte strooit daar even roet in het eten: de gigantische hoeveelheid merchandising.

Die nieuwe gadgets zullen nog voor Kerstmis te koop zijn. En daaruit kon entertainmentwebsite ScreenRant heel wat uit afleiden. In Frozen 2 trekken de zusjes Elsa en Anna samen met Kristoff, Sven en Olaf naar the Enchanted Forest. Ze gaan er op zoek naar de vergeten geschiedenis van hun land. En op die reis ontmoeten ze heel wat nieuwe personages.

Koning Agnarr en koningin Iduna

De ouders van Elsa en Anna hebben we technisch gezien al eens zien passeren. Al was het in de eerste Frozen-film amper meer dan dat: passeren. In de tweede film worden de personages dieper uitgewerkt en wordt het duidelijker waarom ze Elsa niet echt aanmoedigden om haar krachten te omarmen.

Koning Agnarr stierf bijna in een magisch gevecht dat voor zijn vader, Runeard, fataal was. Hij kon nét ontsnappen, maar was voor de rest van zijn leven getraumatiseerd door wat er gebeurd was. Koningin Iduna deed er alles aan om ervoor te zorgen dat haar dochters zich veilig voelden, zélfs hun eigen verleden verzwijgen.

Yelena

Het Betoverde Bos is al eeuwenlang afgesloten. Maar ons favoriete drietal (en aanverwanten) slaagt er toch in om het te vinden en er binnen te geraken. Ze stoten al snel op de Northuldra, een stam die daar nog steeds woont, en hun leider Yelena.

Yelena vindt Elsa niet zo’n toffe meid, want haar aanwezigheid zorgt ervoor dat geesten opnieuw opgewekt worden. Bovendien kan ze er niet zo goed mee omgaan dat Elsa magische krachten heeft, terwijl de mensen uit Arendell die verachten.

Honeymaren en Ryder Nattura

Broer en zus Nattura zijn twee van de belangrijkste leden van de Northuldra-stam. Honeymaren is een moedige krijger, experte in boomklimmen en rijdt op rendieren. Ze is op het eerste zicht ook niet zo’n fan van de indringers, tot ze plots een slaapliedje herkent, dat Elsa zingt.

Honeymarens broer Ryder is minder achterdochtig. Hij wordt al snel dikke vriendjes met Kristoff, omdat ze allebei grote rendier-liefhebbers zijn. Die vriendschap zal getest worden, en blijkt sterk genoeg om de rendieren te redden.

Mattias

Luitenant Mattias was de persoonlijke bodyguard van koning Agnarr. Bij het gevecht in het Betoverde Bos bleef hij daar achter, opgesloten in het bos. Anna herkent hem van het portret dat in het kasteel van Arendelle hangt.

Magische wezens en geesten

Naast mensen, botst de groep ook op magische wezens en geesten. Die stellen de vier elementen voor: water, vuur, aarde en wind. De Nokk is het meest opvallend in de film. De mysterieuze kracht valt Elsa aan in de Donkere Zee. De vuurgeest wordt Bruni genoemd. Die laat een brandend spoor achter als hij door het bos loopt, tot Elsa hem kan stoppen.

De windgeest – Olaf heeft hem Gale genoemd – is onvoorspelbaar en speels. Die helpt anderen te laten zien wat er in het verleden gebeurd is, door bijvoorbeeld water en ijs te verplaatsen.

Naast de geesten lopen er in het Betoverde Bos ook “Aardreuzen” rond. Die slapen overdag en zwerven ’s nachts rond. Als ze slapen lijken ze gewone bergen, maar als ze wakker zijn jagen ze op magie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…