Na ‘Frozen 2’ komt ‘Frozen 3′: focus op Elsa’s vriendinnetje

Frozen poster
Disney

De orignele Frozen-film stamt al uit 2013. Toen gingen we voor het eerst op pad met Anna, Elsa, Olaf, Sven en Kristoff. Nu, bijna 6 jaar later, krijgen we het vervolg, Frozen 2. Maar dat is niet alles, want ook Frozen 3 komt eraan.

Over iets meer dan een maand gaat de opvolger van Frozen in première. Vanaf 22 november speelt de film wereldwijd in de bioscoopzalen. De vrienden van Arendelle gaan een nieuw avontuur tegemoet, waarbij ze verstekelingen in een donker woud moeten redden. Elsa hoort namelijk stemmen in haar hoofd die haar vertellen dat ze naar het donkere woud moet.

Bij die nieuwe film hoort natuurlijk ook een nieuw nummer. Dat krijgt de naam Into The Unkown en belooft opnieuw een échte oorwurm te worden. Ouders kunnen zichzelf dus al beter voorbereiden op een nieuwe kindergekte. Idina Menzel die ook het originele nummer Let It Go zong, heeft ook deze keer het lied ingezongen.

Frozen 3: LGBTQ+

Maar desondanks denken velen onder ons al een stuk verder, want komt er een Frozen 3? Als we de Amerikaanse bronnen moeten geloven die Aladdin 2 voorspelden (wat Disney ondertussen officieel bevestigde), dan komt er een derde film.

Frozen 2 Poster
Disney

Die gaat onder andere over Elsa haar vriendin. Je leest het goed, de prinses zou lesbisch zijn. Een hele grote stap voorwaarts voor de LGBTQ+ gemeenschap. Zij werd al eerder aanzien als een soort icoon in de gemeenschap door de thema’s en storylines die ze aanhaalt in de film.

Sinds de aankondiging van de tweede film hoopten fans al dat Elsa een vriendin zou krijgen. Jammer genoeg zullen we die relatie niet zien in de sequel. In de derde film zou dat wel het geval zijn.

Angst van Disney voor alternatieve verhaallijn

Insiders bij Disney vertelden al aan de Amerikaanse site We Got This Covered, dat de producent wel degelijk zo’n liefdesverhaal wilde toevoegen. Uiteindelijk heeft Disney daar niet voor gekozen omdat het bedrijf bang was dat de film in sommige landen niet zou mogen verschijnen.

Wij zien zo’n alternatieve verhaallijn met een liefdesverhaal rond Elsa wel zitten in ieder geval. De tweede Frozen film is vanaf 22 november overal in de zalen.

Gesponsorde artikelen