‘Frozen 3’ ziet regisseur Jennifer Lee afhaken

Jennifer Lee zal de regie voor Frozen 3 niet voor haar rekening nemen. Lee was als regisseur verantwoordelijk voor de eerste twee films in de reeks, maar geeft het stokje daarvan nu door aan iemand anders. Ze blijft wel als adviseur bij Frozen 3 betrokken.

Begin februari kondigde Disney met Zootopia 2, Toy Story 5 en Frozen 3 enkele belangrijke sequels aan. Ondertussen is ook al bevestigd dat Idina Menzel zal terugkeren als Elsa in die Frozen 3. Daarbij zal ze zowel de stem als de songs voor haar rekening nemen.

Frozen 3

Wie wel niet zal terugkeren, is regisseur Jennifer Lee. Zij was bij de vorige twee films betrokken en hielp die uitgroeien tot enorme successen, zowel bij de critici als aan de kassa. De eerste film, die in 2013 verscheen, werd een gigantisch succes en haalde een box-office van maar liefst 1,28 miljard dollar (1,17 miljard euro). Het vervolg op de film, dat in 2019 verscheen, deed daar zelfs nog een schepje bovenop en haalde 1,45 miljard dollar (1,32 miljard euro) op.

Door dat grote succes werd Jennifer Lee gepromoveerd tot Chief Creative Officer bij Walt Disney Animation Studios. Mede daardoor zal ze nu dus enkel in een adviserende rol betrokken zijn bij Frozen 3. Dat liet Lee zelf weten aan The Wrap. “Ik kan niet zeggen waar we staan met Frozen 3, want alle verhalen worden gemaakt door mensen bij de studio. Iedereen hier is opgegroeid met de films en ze zijn er de hele weg bij geweest”, legt ze uit.

Jennifer Lee

Hoewel Jennifer Lee dus niet de regie van Frozen 3 voor haar rekening zal nemen, sluit ze niet uit dat ze die rol in de toekomst wel opnieuw opneemt. “Ik zou graag weer regisseren. Ik weet dat ik op een dag weer filmmaker wil worden. Ik ben oud, maar ik ben niet zo oud! Ik heb nog maar twee films gemaakt”, zegt ze daarover.

Meer
Lees meer...