Fyre Fest-organisator Billy McFarland vervroegd vrij uit gevangenis

Billy McFarland, de organisator van het festival Fyre Fest, zit niet langer in de gevangenis. Sinds maart woont hij in een zogenaamd “halfway house” in New York. Vanuit daar zou hij meer kansen krijgen om geld te verdienen om zijn schulden af te betalen.

In maart 2018 werd Billy McFarland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor fraude. Maar nu, vier jaar later, is hij vrijgelaten uit de gevangenis van Milan in Michigan. Hij werd overgeplaatst naar een halfway house in New York. Dat is een vrijere faciliteit waarbij de focus ligt op de reïntegratie binnen de maatschappij. McFarland zal voorlopig tot 30 augustus in het halfway house verblijven.

Billy McFarland

Billy McFarland was in 2017 het brein achter Fyre Festival. Dat festival op de Bahama’s werd met veel bravoure aangekondigd door modellen en influencers en beloofde het feestje van het jaar te worden. Maar toen alle festivalgangers arriveerden op het afgelegen eiland bleek alles veel minder mooi te zijn dan hen beloofd werd. De tenten waren niet zo luxueus en ook het eten liet te wensen over. (We kennen allemaal nog wel de foto van de triestige boterham met kaas.)

McFarland werd na afloop van het festival aangeklaagd en in maart 2018 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar én de terugbetaling van de 26 miljoen dollar (24,5 miljoen euro) aan schulden die hij maakte.

In 2019 bracht Netflix de documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened uit over het fiasco. Die zorgde er toen voor dat heel wat mensen geld doneerden aan de gedupeerden van het festival.

Meer
Lees meer...