Gatwick Airport test boarding aan de hand van stoelnummer

Vliegtuig
GettyImages

De op één na drukste luchthaven van Londen, Gatwick Airport, is begonnen met een pilootproject. De luchthaven wil passagiers zo snel mogelijk laten boarden voor een vlucht. En dat doet de luchthaven op een logische manier.

Mensen die binnenkort reizen via Gatwick Airport, krijgen misschien te maken met een andere manier van boarden. Dat komt omdat de luchthaven begonnen is met een project waarbij passagiers moeten instappen op basis van hun boardingpas.

Weg met priority

Daardoor is het niet langer nodig om priority te boeken. De luchthaven wil passagiers namelijk zo snel mogelijk aan boord krijgen van een vliegtuig. Daarom startte Gatwick met een proefproject. Op die manier moet je aan boord gaan van het vliegtuig op basis van je zitnummer en niet meer willekeurig.

Vliegtuig
GettyImages

Zo wil de luchthaven proberen om mensen sneller aan boord te laten van een vliegtuig. De tijd tussen de landing en het vertrek zijn cruciaal voor zowel de vliegtuigmaatschappij als de luchthaven zelf. Hoe korter de tijd is, des te productiever de luchthaven kan zijn, omdat er meer vliegtuigen aan dezelfde gate kunnen staan. Een probleem bij die onderneming is vaak mensen van en op een vliegtuig krijgen. Dat is een tijdrovende operatie.

10 procent efficiënter

De meest efficiënte manier om het vliegtuig te vullen is om achteraan te beginnen. Daarnaast houdt Gatwick er ook rekening mee dat eerst de passagiers aan de raamkant plaatsnemen en dan pas de passagiers die aan het gangpad zitten.

Uit de resultaten van de verschillende testen blijkt dat het boardingproces met maar liefst 10 procent versneld kan worden. “We willen dat boarden aangenamer en rustiger verloopt. Door beter te communiceren met passagiers en ze te rangschikken op basis van het plaats in het vliegtuig willen we dat aanpakken. Op die manier willen we ook vermijden dat er lange rijen staan aan de gate”, vertelt Abhi Chacko, hoofd technologie van de luchthaven.

Het experiment loopt nog zeker twee maanden. Daarna zal de luchthaven evalueren of de test nuttig was.

Gesponsorde artikelen