Gedaan met trage wifi! Binnenkort gebruiken we wellicht allemaal de 100 keer snellere Li-Fi via … een LED-lamp

Een film downloaden in HQ zal binnenkort op enkele seconden tijd kunnen. Nope, het is geen fabeltje. Dat zal binnenkort via Li-Fi kunnen, een technologie die 100 keer sneller werkt dan wifi. De technologie werd al getest in Estland, waar het uitstekend werkte. Het grote nadeel van het systeem? Het is gebaseerd op licht en het signaal gaat dus niet door muren en deuren. 

Het is duizelingwekkend: een downloadsnelheid van 1, tot wel 224, gigabit per seconde. Dat is de snelheid waarop je dingen kan downloaden vanop het internet als je geconnecteerd bent via een Li-Fi-verbinding. Dat is de vaststelling van wetenschappers die de alternatieve technologie hebben onderzocht. Die hypersnelle internetverbinding draait zelfs 100 keer sneller dan de gemiddelde snelheid via een wifiverbinding. In Estland werd Li-Fi al getest in kantoren en op industriële sites en daar blijkt dat het echt goed werkt.

Het grote probleem met die alternatieve technologie? Het gaat niet door muren zoals een klassieke wifiverbinding. Dat komt omdat de Li-Fi-technologie gebaseerd is op licht van LED-lampjes. Daar hangt onmiddellijk ook een voordeel aan vast: je kan je huis verlichten én hypersnel internet gebruiken via hetzelfde lampje.

Meer
Lees meer...