Gediskwalificeerde ‘RuPaul’s Drag Race’-kandidaat Sherry Pie geeft catfishing en misbruik toe in interview

Sherry Pie, de dragqueen die in het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race gediskwalificeerd werd, heeft voor de eerste keer sinds maanden van zich laten horen. Dat deed Joey Gugliemelli in een interview in de Tamron Hall Show.

Wie het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race gezien heeft, is natuurlijk op de hoogte van de situatie rond Sherry Pie. Elke aflevering van het seizoen bevatte de mededeling dat Sherry Pie gediskwalificeerd was. En de dragqueen kwam ook enkel in beeld tijdens de eliminaties.

Sherry Pie

Sherry Pie gediskwalificeerd
RuPaul’s Drag Race/Netflix

Seizoen 12 was een bijzonder seizoen van RuPaul’s Drag Race en dat kwam niet alleen door de coronapandemie die voor een aangepaste finale zorgde. Maar dat kwam ook door de diskwalificatie van Sherry Pie. De queen schopte het tot in de finale, maar werd in de periode tussen de halve finale en de finale gediskwalificeerd. Dat gebeurde nadat er verhalen opdoken over catfishing en het vernederen van mannen.

De bal ging aan het rollen in maart 2020, toen het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race net gestart was op de Amerikaanse televisie. Ben Shimkus, een 25-jarige acteur kwam toen naar buiten met een verhaal over Sherry Pie, die eigenlijk Joey Gugliemelli heet. Shimkus liet in een post op Facebook weten hoe Gugliemelli hun onder een valse identiteit een musicalcarrière beloofde en allerhande denigrerende dingen liet doen als auditie.

Masturbatievideo’s

Al snel bleek dat Ben Shimkus maar het topje van de ijsberg was. BuzzFeed News verzamelde zo getuigenissen van nog vier andere slachtoffers die gelijkaardige verhalen hadden over Sherry Pie. Ze werden allemaal benaderd door “casting director Allison Mossey”. Die vroeg hen om auditie te doen voor een wel heel specifieke rol.

Daarvoor moesten ze allerhande obscure fetisjes uitbeelden, waarbij een van hen gevraagd werd om voor de camera te masturberen. Uiteindelijk kwamen er tientallen andere slachtoffers naar voren en dat is wanneer de productie van RuPaul’s Drag Race ingreep. Sherry Pie werd gediskwalificeerd en werd voor een groot deel uit de afleveringen geknipt. Zo maakte Sherry Pie oorspronkelijk deel uit van de final 4, maar werd de finale gespeeld tussen de drie andere queens: Gigi Goode, Crystal Methyd en Jaida Essence Hall.

Reactie Sherry Pie

In maart reageerde Joey Gugliemelli al op de beschuldigingen. Daarbij liet hij weten dat “het hem spijt dat hij zoveel trauma en pijn heeft veroorzaakt bij de slachtoffers”. Verder zei hij ook dat hij zich enorm schaamde en gedegouteerd was door zichzelf. “Ik weet dat de pijn en het leed dat ik veroorzaakt heb, nooit weg zullen gaan en ik weet dat wat ik deed fout was en verschrikkelijk.”

Hij ging verder en vertelde over hoe hij mentaal niet goed in z’n vel zat en sindsdien hulp heeft gezocht. Hij verontschuldigde zich bij iedereen die hij kwetste met zijn daden en verontschuldigde zich in het bijzonder bij de productie en de andere queens van RuPaul’s Drag Race seizoen 12.

This is Joey, I want to start by saying how sorry I am that I caused such trauma and pain and how horribly embarrassed…

Geplaatst door Sherry Pie op Donderdag 5 maart 2020

Nieuwe reactie

https://twitter.com/BenShimkus/status/1361417639185113089?s=20

Sindsdien was het stil rond Sherry Pie. Tot nu, want in een televisieinterview heeft hij opnieuw gesproken over de zaak. Ben Shimkus, het eerste slachtoffer van Sherry Pie, liet daarover al weten op Twitter dat “hun en de 20 andere slachtoffers waarmee hun sprak het niet eens waren met het interview. Maar dat de productie niet naar hen wilde luisteren.

Ook Jackie Cox, een van de andere deelnemers van het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race, sprak zich uit tegen het interview. Volgens hem had de show voor het interview geen contact opgenomen met de slachtoffers, waardoor het interview een eenzijdig beeld zou brengen in het voordeel van Sherry Pie.

Uiteindelijk filmde Tamron Hall een disclaimer voor het interview, waarin ze uitlegde dat ze Sherry Pie geen platform wilde geven. Het ging volgens haar om een interview dat informatief is.

“Geen beschuldigingen, maar feiten”

In het interview verontschuldigde Sherry Pie zich opnieuw voor wat hij deed. Hij onderschreef z’n spijt door zijn schuld volledig toe te geven. “Ik wil in de eerste plaats zeggen dat het hier niet gaat om beschuldigingen. Ik geef mijn fouten en vreselijk gedrag toe. De kans bestaat dat er nog meer slachtoffers naar voren zullen komen. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden en ik wil duidelijk maken dat ik begrijp hoeveel pijn ik veroorzaakt heb.”

Verder in het interview laat Gugliemelli weten dat hij het afgelopen jaar verschillende therapeuten en psychiaters opzocht om aan zichzelf te werken. Ook heeft hij contact opgenomen met enkele van de slachtoffers. Tot slot laat hij ook weten dat als er juridische stappen zouden volgen, hij daar ook akkoord mee zou gaan.

Bekijk hier het volledige interview met Sherry Pie/Joey Gugliemelli:

Meer
Lees meer...