Acteur George Clooney wil Engelse voetbalclub Derby County kopen

Het lijkt wel een hype te worden, Hollywoodsterren die aandelen in Engelse voetbalclubs kopen. Na acteur Ryan Reynolds zou nu ook George Clooney zichzelf een club willen aanschaffen. Het gaat om Derby County, een ploeg die op dit moment in de Engelse tweede klasse speelt.

Acteur George Clooney, bekend door zijn rollen in onder andere Ocean’s Eleven, Gravity en de Nespresso-reclames, wil een voetbalclub kopen. Dat meldt The Sun. De acteur zou een aantal fans van Derby County hebben verteld dat hij de club wil kopen om hen zo van de ondergang te redden. Op dit moment staat Derby County op de 24ste plek in de Engelse tweede klasse (Championship), waardoor een degradatie naar de derde klasse (League One) heel dichtbij is.

Te koop

De Engelse voetbalclub Derby County, die wordt gecoacht door ex-stervoetballer Wayne Rooney, is al een tijdje op zoek naar een nieuwe eigenaar. Daar lijkt nu misschien wel verandering in te komen, want Hollywoodacteur George Clooney zou interesse hebben in de club. De acteur is al een even fan van de club, nadat zijn collega Jack O’Connell (Skins, Unbroken) hem er over had verteld. Clooney zei eerder al dat hij enorm veel respect had voor de rijke geschiedenis van Derby County.

Op dit moment staat Derby County laatste in de Championship. De club kreeg voor eerdere financiële overtredingen een straf van 21 punten, waardoor het nu aan de rand van degradatie staat. Om de club te redden, zijn er dus nieuwe middelen nodig. En daar wil George Clooney nu dus voor zorgen. “Het zou leuk zijn om mensen blij te zien terugkeren naar het stadion”, klonk het bij de acteur.

Het is niet de eerste keer dat een Hollywoodacteur interesse toont in een Engelse voetbalclub. Een aantal jaren geleden kocht Deadpool-acteur Ryan Reynolds aandelen van de Welsche voetbalclub Wrexham. Dat team speelt momenteel in de National League, wat te vergelijken is met een vijfde klasse. We zijn vooral benieuwd of George Clooney ook echt met de aankoop doorgaat en wat voor invloed het zal hebben op Derby County.

Meer
Lees meer...