Gerucht: VRT werkt aan nieuwe talkshow met verrassende presentator

De VRT is van plan om in het volgende televisieseizoen opnieuw een talkshow op VRT 1 uit te zenden. Het zal dan drie jaar geleden zijn dat dat laatst het geval was. Veel details zijn er nog niet over die plannen, al wordt in de wandelgangen wel Niels Destadsbader als presentator genoemd.

Eind 2020 was er voor het laatst een talkshow te zien op de openbare omroep. Toen verdween Vandaag namelijk van het scherm. Die talkshow met presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis was amper drie seizoenen te zien op de toenmalige zender Eén.

De Laatste Show

Daarvoor kon je op de VRT vier seizoenen lang terecht voor Van Gils & Gasten met presentator Lieven Van Gils. Tussen 2012 en 2015 waren Freek Braeckman en Tomas De Soete dan weer drie seizoenen lang de gastheren in Café Corsari. Deze drie programma’s wisten iedere dag wel de nodige kijkers te boeien, maar bleken nooit kijkcijferkanonnen.

De meest succesvolle talkshow van de VRT dateert dan ook van daarvoor. De Laatste Show was tussen 1999 en 2012 maar liefst dertien seizoenen te zien. Bruno Wyndaele, Mark Uytterhoeven, Frieda Van Wijck en Michiel Devlieger volgden elkaar op als presentator van het programma.

Niels Destadsbader

Ondertussen is het echter al drie jaar geleden dat er op de VRT nog een talkshow te zien was, maar daar zou binnenkort verandering in komen. Er zijn daar al langer geruchten over, maar die worden nu opnieuw bevestigd in Het Nieuwsblad.

Over de precieze insteek van die nieuwe talkshow is nog niets bekend, al zou de VRT wel willen afwijken van wat vroeger gedaan werd. Ook over de presentator zou nog niets beslist zijn, al valt wel vaak de naam van Niels Destadsbader. Die maakte recent een veelbesproken overstap van VTM naar de openbare omroep en zou zo dus mogelijk ingeschakeld worden op VRT 1.

Meer
Lees meer...