Gewoon genieten! 17 fantástische plekjes in Londen waar je even kan ontsnappen aan de drukte

London is calling! Niet het geluid van het drukke verkeer of die overenthousiaste toeristen. Neen, De Britse hoofdstad is veel meer dan Buckingham Palace en de Big Ben. Het is bijna niet te geloven, maar op deze 17 plekjes, in het hartje van Londen, kom je helemaal tot rust.

1. St James’s Park

Het park wordt in twee gesplitst door het St. James’s Lake: Duck Island (omdat er, je raadt het nooit, veel eenden zijn) en West Island. Via de brug heb je een prachtig uitzicht op Buckingham Palace. Rusten doe je onder de eenzame treurwilg, waar je jezelf een beetje kan verstoppen voor het drukke stadsleven. 

2. Morden Hall Park

Dit park wordt ook wel eens een ‘oase in de stad’ genoemd. Het is er zó mooi, dat je vergeet dat je in een drukke stad bent. In het midden van Morden Hall is er een klein cafeetje en een tweedehands boekenwinkel. Een beetje zon, prachtige natuur én een goed boek … da’s pas relaxen!

3. Chelsea Physic Garden

Wie optimaal wil genieten van deze botanische tuin, kan hem gewoon huren! Verjaardagsfeestjes, recepties, trouwfeesten … Als je het jawoord wil geven in deze tuin, moet je wel een flinke cent neertellen. Maar de rust en kalmte maken van elke bridezilla dan weer een echte zenprinses. 

4. The Parkland Walk 

Op deze verlaten spoorweg kom je tal van vlinders, vossen én vleermuizen tegen. En voor wie dat laatste niet spooky genoeg is, je kan ook nog een speciale geest tegenkomen op de wandelroute: een spook dat half man en half geit is. Er staat nu nog altijd een standbeeld van dat vreemde figuur. Durf jij deze wandeling aan?

5. Camely Street Natural Park

Camely Street Natural Park is nog een van de vele natuurreservaten in Londen. Vroeger werden er kolen geproduceerd, maar nu kleurt het park helemaal groen. Net als Chelseau Phsyic Garden kan je dit park huren voor meetings een feestjes. Vergaderen tussen de bloemetjes en de bijtjes? Zálig! 

6. Hampstead Heath Extension

‘The Heath’ is een groot park, waar je onder andere een frisse duik kan nemen in een van de zwemvijvers. De wandelpaden zijn er kronkelig én je moet nogal wat moeite doen om al die bergjes aan te kunnen. Maar als je eenmaal boven bent … WAW! 

7. The Naked Ladies @ York House Gardens

The Naked Ladies zijn een toeristische trekpleister en vooral populair als decor voor trouwfoto’s. Toch is het er rustig door de Italiaanse sfeer die er gecreëerd wordt. Zo kan je na je trip door Londen ook zeggen dat je een stukje van Italië hebt gezien! 😉

8. Nunhead Cemetery

Op de top van dit reservaat (én kerkhof) heb je een geweldig uitzicht over Londen. Wat je niet mag missen is de uitgebrande kerk en natuurlijk de vele indrukwekkende graven en tombes. Wie wat dieper het Victoriaans kerkhof insluipt, vindt er prachtige familiebegraafplaatsen van rijke Londenaars. 

9. St Dunstan

Na de Great Fire of London en de Tweede Wereldoorlog werd dit parochiekerkje ‘omgetoverd’ tot een ruïne. Grasperkjes, bomen en een klein fonteintje maken van deze ruïne een magisch plekje!

10. Richmond Park

Richmond is het grootste koninklijke park van Londen. Het is drie keer zo groot als Central Park in New York! Het park was vroeger het persoonlijke jachtgebied van Koning Eduard I. Nu is het een beschermd gebied voor Bambi en co. Het is ook hét Walhalla voor sportliefhebbers: van fietsen en vissen tot paardrijden en rugby.

11. The Horniman Gardens

De tuin is onderdeel van The Horniman Museum. Een van de hoogtepunten van het museum is het aquarium en een mega grote opgezette walrus. The Horniman Gardens heeft een kleine kinderboerderij en een muziektent met een prachtig uitzicht over de Londense skyline. Ideaal voor een picknick!

12. St Ethelburga’s Peace Garden

Ontsnappen aan de gekte in Londen kan je ook doen in de ‘geheime tuin’ van St Ethelburga. Deze tuin zit verstopt in een middeleeuws kerkje en bevindt zich écht vlak in het centrum van Londen, net voor de beroemde Augurk. Het tuintje is dé ideale plek om te mediteren. Zie je jezelf daar al zitten in kleermakerszit? Hell yeah!

13. Eel Pie Island

Eel Pie Island is een klein eilandje aan de Thames in het zuidwesten van Londen. Vroeger was het bekend om de vele jazzstudio’s en de hippies. Vandaag is het er rustig, met amper een 50-tal huisjes. Je kan enkel op het eiland geraken via een brug of per boot. Romantisch toch?

14. Angel Canal 

Zwanen, bootjes en koppeltjes die cosy aan de waterkant zitten. Of wat dacht je van een fietstochtje langs het kanaal? Angel Canal (of Regent’s Canal) lijkt wel Amsterdam! Of je nu in een boot zit, op de fiets, of het kanaal gewoon te voet afwandelt … dit plekje in Londen is echt een pareltje! 

15. Daunt Books

Daunt Books is een keten van boekenwinkels in Londen. Londenaars vinden dit hét ideale plekje om te ontspannen. Daunt Books is bovendien gespecialiseerd in reisboeken, dus je kan er direct meer leukere plekjes in Londen opzoeken.

16. Espresso Bar @ Tate Modern …

Uitgeput door die mega expositie? Dan kan je uitrusten in de Espresso Bar van Tate ModernOp level vier heb je het beste uitzicht over Londen. De bar is de beste plek om foto’s te nemen van de St. Pauls’ Cathedral en ze hebben er nog goeie koffie ook (wat niet evident is voor een theeland als Engeland). 

17. … of genieten op level 7

Het restaurant op de zevende verdieping van Tate Modern is erg populair. ’s Avonds geraak je er niet binnen zonder reservatie. Daar heeft dit prachtige uitzicht mee te maken. Dinner with a view! <3

Bronnen: Buzzfeed, The Guardian, The Londonist
Meer
Lees meer...