Giannis Antetokounmpo tekent grootste contract ooit in NBA

De tweevoudige MVP Giannis Antetokounmpo heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij zijn huidige ploeg Milwaukee Bucks. Met het contract is een bedrag gemoeid van 228,2 miljoen dollar (187,8 miljoen euro) waarmee het het grootste contract ooit is in de NBA.

Als sinds Los Angeles Lakers het vreemde NBA-seizoen 2019-2020 afsloten als kampioen, domineert één vraag alle gesprekken over de Amerikaanse basketbalcompetitie. Tweevoudig Most Valuable Player (MVP) Giannis Antetokounmpo gaat het komende seizoen namelijk het laatste jaar van zijn contract bij de Milwaukee Bucks in.

Daardoor komt de Griekse sterspeler in aanmerking voor een zogenaamde Supermax. Dat is een lucratieve contractverlenging die spelers kunnen tekenen bij de ploeg die hen gedraft heeft vanaf hun achtste seizoen in de NBA.

Milwaukee Bucks

Bij een andere ploeg zou Antetokounmpo dus minder geld hebben kunnen verdiend hebben. Toch hoopten meerdere ploegen – zoals de Toronto Raptors, de Miami Heat en de Dallas Mavericks – The Greak Freak te overtuigen om voor hen te kiezen. Naast de vele miljoenen willen spelers namelijk ook een ring, de prijs die hoort bij een NBA-titel.

Dat laatste lukte Giannias voorlopig nog niet met de Milwaukee Bucks. Twee jaar geleden strandden ze in de halve finales, vorig jaar eindigde hun avontuur in de play-offs zelfs al een ronde vroeger. Het was dit tussenseizoen dus aan Milwaukee om hun sterspeler te overtuigen dat het in de toekomst wel mee kan speler voor de prijzen. Daarvoor trok het voormalige All-Star Jrue Holiday aan.

187,8 miljoen euro

Na lang twijfelen, maakte Antetokounmpo vandaag dan toch bekend dat hij ook de komende jaren in Milwaukee zal basketten. Met zijn nieuw contract verdient Giannis de komende jaren 228,2 miljoen dollar (187,8 miljoen euro). Daarmee is het het meest lucratieve contract ooit in de NBA.

De zojuist 26 jaar geworden Giannis Antetokounmpo voegt zo ook een nieuw hoofstuk toe aan zijn levensverhaal dat nu al leest als een sprookje. Tien jaar geleden probeerde hielp hij zijn ouders namelijk nog in Athene als straatverkoper van handtassen, uurwerken en armbanden om rond te komen. De jaren erna probeerde hij officieel de Griekse nationaliteit te verkrijgen om zo zijn droom na te jaren in de NBA om zijn familie financieel te helpen.

Meer
Lees meer...