‘Glee’-actrice Heather Morris (Brittany) wil fans steunen

Brittany en Santana uit Glee
Glee: Heather Morris (links) en Naya Rivera (recht)

Heather Morris, bekend door haar rol als Brittany S. Pierce in de serie Glee, postte een ontroerend filmpje op Instagram over collega Naya Rivera. Heather en Naya vertoklte de tieners Brittany en Santana, die een romantische relatie hadden.

Na de dood van Naya Rivera, Santana Lopez uit Glee, plaatste Heather al enkele herdenkingen aan haar collega en vriendin. De twee vormden in de show een koppel, iets waar de fans voor hebben gezorgd.

Emotionele video

Juist daarom wil Heather de fans een hart onder de riem steken. “Ik heb dit gevoel in mijn hart om me met mijn fans verbonden te voelen,” zegt ze in haar video. Ze haalt ook haar personage Brittany aan. Samen met Naya zorgde ze voor een belangrijke vertoning van de LGBTQI+-gemeenschap. “Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk Brittany en Santana’s relatie was. Velen van jullie vonden dit een poort naar jullie huidige leven.”

“Ik wil dat je weet dat ik die inspiratie nooit vergeten ben. En Naya ook niet. We wisten beiden hoe speciaal dat was. Ik voelde het pas veel later, met alle berichten die ik kreeg,” ging Heather verder in haar emotionele video. “Maar ik voelde een heel diepe behoefte om me op dit moment met jullie allemaal te verbinden. Ik weet dat velen van jullie zich erg verloren voelen en dat is helemaal normaal. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie steun Brittany’s en Santana’s relatie. Want zonder jullie zou die nooit bestaan hebben. Jullie hielpen iets te creëren en voor de schrijvers en voor Naya en mij dat een impact heeft voor heel mijn leven en lang daarna.”

De fans

Heather sluit haar video af met een bedanking naar de fans toe. “Ik wil dat jullie weten dat we er samen met jullie doorkomen. Verdriet is voor iedereen anders en ik wil dat jullie zacht en aardig zijn voor jezelf. Ik denk dat sommigen zich heel ver weg voelen en ik hoop dat dit bericht je een beetje dichter laat voelen. Iets dat mij helpt is een brief schrijven om met Naya te praten. Ik wil gewoon met jullie verbonden zijn en jullie vertellen hoeveel ik van jullie hou en jullie allemaal waardeer.”

Naya Rivera stierf begin juli dit jaar nadat ze een boottochtje maakte op Lake Piru, Californië met haar zoon Josey. De twee kwamen in een stroomversnelling terecht. Naya gebruikte haar laatste krachten om Josey veilig terug op de boot te zetten, maar zelf geraakte ze niet meer aan boord. Een paar dagen later werd haar levenloze lichaam gevonden rond de plek van de verdwijning.

Gesponsorde artikelen